thinkstock

Nieuw festival Studio 100 koppelt klassieke muziek aan gastronomie in De Schorre

Studio 100 en het provinciaal recreatiedomein De Schorre in Boom slaan de handen in elkaar voor een nieuw festival dat op zaterdag 26 augustus voor het eerst zal plaatsvinden in De Schorre. Lekker Klassiek zal volgens Studio 100 klassieke topmuziek combineren met gerechten op culinair hoogstaand niveau. Het muzikale luik wordt ingevuld door Jef Neve, het gastronomische door njam!-gezichten als Roger van Damme, Dominique Persoone en Peppe Giacomazza.

Studio 100 stelt dat Lekker Klassiek past in de keuze van het bedrijf om in de toekomst een breder publiek aan te spreken dan enkel families met kinderen, net zoals onder meer de producties "14-18" en "40-45".

Divers publiek
Voor De Schorre, bekend van Tomorrowland, vult het festival dan weer een muzikale lacune. "Met onze evenementen mikken we op een divers en breed publiek, maar we hebben nog geen vaste afspraak rond klassieke muziek", zegt Bruno Peeters, gedeputeerde voor Recreatie- en Groendomeinen van de provincie Antwerpen. Het festival wordt zowat de opvolger van De Schorre Betovert, een wandelnocturne die vorig jaar georganiseerd werd.

Muziek
Pianist Jef Neve zal voor Lekker Klassiek enkele klassieke gezelschappen zoals O'Brass en Vivente Voce uitnodigen en zelf samen met verschillende solisten en het orkest La Passione het slotconcert voor zijn rekening nemen. Er staan ook muzikale straatacts gepland. De smaakpapillen zullen volgens Studio 100 verwend worden door chefs van njam! aan verschillende foodstands.

Tickets
Tickets voor Lekker Klassiek kosten 25 euro in voorverkoop. Alle praktische informatie staat op www.lekkerklassiek.be.

Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels

Lees meer