Arbeid Adelt! headliner op Seaside Revisited

Arbeid Adelt! treedt op 16 april als headliner aan op het festival Seaside Revisited 3 in De Boare in De Panne. "In de jaren tachtig vormde dat festival de voorloper van wat vandaag Pukkelpop is. Ik herinner me de legendarische editie van 10 augustus 1985 nog levendig. Ik presenteerde het festival in De Panne", vertelt Arbeid Adelt!-zanger Marcel Vanthilt.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

"Om 14 uur vroeg de organisatie of ik met Arbeid Adelt! de Londense reggaegroep Aswad wilde vervangen. Via Radio 2 lanceerden we live een oproep om de bandleden bij elkaar te krijgen. Om 17 uur smeten we alles op het podium en gaven we een fantastisch optreden. Het was het meest memorabele festival waar we ooit optraden. Bart Peeters nam toen de presentatie over. Hoewel we moesten improviseren, verliep alles vlekkeloos. Het was best indrukwekkend om plots voor tienduizenden mensen op te treden. Even voelden we ons de Vlaamse Rolling Stones. Die droom werd de volgende dag snel doorprikt toen we met een zware kop op het podium stonden voor tweehonderd mensen."

De organisatoren van Seaside Revisited hoefden niet lang aan te dringen om Arbeid Adelt! te strikken. "Ook op de twee vorige edities van ons reünie-event was Vanthilt aanwezig als dj. Dit keer treedt hij op met Arbeid Adelt!", laat Filip Catteeuw weten. Kaarten voor het optreden kosten dertien euro in voorverkoop. Meer info op www.seasidefestival.be.

Lees meer