8 Red Hot Chili Peppers op Werchter in 1992.
Getty Images Red Hot Chili Peppers op Werchter in 1992.

Exclusief voor abonnees

BEST OF WERCHTER. “Bussen namen passagiers pas mee nadat ze hun kleren uittrokken”: de 20 meest memorabele concerten, deel 2

“Afsluiter Bryan Adams wilde pas beginnen als de laatste spat opgekuist was.” De editie van 1992, toen de Red Hot Chili Peppers het podium volledig onder het slijk achterlieten, staat na bijna 20 jaar nog altijd in het geheugen gegrift van iedereen die erbij was. Het is maar één van de talloze spectaculaire momenten in de geschiedenis van Rock Werchter. Dit jaar is er jammer genoeg geen nieuwe episode, maar niet getreurd: wij brengen u tot zondag de top 20 van de meest memorabele concerten ooit op het festival. Vandaag deel 2, van 15 tot 11

Onze top 20 werd samengesteld door de redactie met de bekwame hulp van een zeskoppige jury: VTM-nieuwsanker Stef Wauters, Noordkaapzanger en Willy-presentator Stijn Meuris, VTM-presentatrice An Lemmens, ‘Equal Idiot’ Thibault Christiaensen, Willy-presentatrice Sofie Engelen en Belpopkenner en wandelende Werchterencyclopedie Jan Delvaux.

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Deniz Amsterdam

    Ja, dat moddergevecht, ik zat er middenin, en ik heb ook nog wat bloedneuzen gezien. Eerst Lou Reed en daarna de RHCP. En er was ook iets met de dranghekken..ik weet nog dat ik helemaal klem zat tegen het dranghek toen iedereen begon the pogo-en. De beveiliging heeft me toen nog over het hek moeten tillen om te voorkomen dat ik van m'n stokje ging (hek in mijn ribbenkast). Maar het was een onvergetelijk festival met een geweldige line-up!

  • Ilse Huyghe

    Torhout was be beste festivalweide: een natuurlijke arena waar iedereen het podium kon zien. Spijtig dat de superkapitalist H S er anders heeft over beslist.

Lees meer