8 Sting op Werchter in 1991.
Goedefroit Music Sting op Werchter in 1991.

Exclusief voor abonnees

BEST OF WERCHTER. Hoe Sting het einde betekende van flesjes op festivals: de 20 meest memorabele concerten, deel 1

Geschreeuw en getrek tussen Amy Winehouse en haar vriend Blake, die zelfs eiste dat ze niet zou optreden. Tientallen mensen die moesten worden afgevoerd met snijwondes en neusbreuken tijdens een optreden van Sting. Rock Werchter telt talloze spectaculaire verhalen. Dit jaar is er jammer genoeg geen nieuwe editie, maar niet getreurd: wij brengen u van donderdag tot zondag de top 20 van de meest memorabele concerten ooit op het festival.

Onze top 20 werd samengesteld door de redactie met de bekwame hulp van een zeskoppige jury: VTM-nieuwsanker Stef Wauters, Noordkaapzanger en Willy-presentator Stijn Meuris, VTM-presentatrice An Lemmens, ‘Equal Idiot’ Thibault Christiaensen, Willy-presentatrice Sofie Engelen en Belpopkenner en wandelende Werchterencyclopedie Jan Delvaux.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Bram Gilles

    Allez die van Torhout weer aan het neuten. Werchter 1991 was top met de hoofdrol Iggy Pop, die man kwam, zag en speelde de wei plat! Bij Sting werd er wel duchtig met petflessen gesmeten dat zelfs Guy Mortier moest opkomen om op te roepen om er mee te stoppen. Enkele, wellicht complete nozems, vonden het nodig om met halfvolle flessen te gooien. Maar voor mij maar een woord: Jeugdsentiment!

  • Wim Blommaert

    Ik stond vooraan bij Iggy Pop en kan bevestigen dat het aantal flessen in Torhout fenomenaal veel was. De hemel was gevuld met flessen. Ask the roadies, podium lag vol. Journalistiek foutje is jullie vergeven. Die enkele volle flessen waren wel pijnlijk. Blijft toch mijn beste herinnering aan TW.

Lees meer