Chris Brown.
AP Chris Brown.

Gedupeerden krijgen plots tickets Goat-festival in Bree terugbetaald

Organisator zegt dat festival “afgelast” is

Verschillende mensen die tickets bestelden voor het Goat-festival in Bree, hebben vandaag hun geld teruggekregen. Het ziet ernaar uit dat de organisatoren in paniek zijn geraakt na de mediastorm die losbarstte rond het festival. Het nieuwe GOAT Urban Music Festival in Bree had nog geen terrein, maar verkocht al wel tickets. Op de affiche prijkten grote namen als Chris Brown, French Montana en Boef, maar alles wees erop dat het te mooi is om waar te zijn. In een mail laat de organisator nu weten dat het festival “afgelast” is.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De burgemeester van Bree, Liesbeth Van der Auwera (CD&V), ontving vanmiddag een mail waarin staat dat er iets misgelopen is met een firma in Amerika die instond voor de boekingen van de artiesten. “Er staat verder in vermeld dat het festival is afgelast. De website is offline gehaald. Mensen die hun geld teruggestort krijgen, zouden later opnieuw kunnen boeken, maar dat raad ik ten stelligste af”, aldus Van der Auwera. Intussen zijn ook de Facebook- en Instagramprofielen van het festival verdwenen. De telefoonnummers van de organisatoren zijn afgesloten.

Alarmbel

Maandagavond trokken enkele Breeënaren zelf aan de alarmbel. Ze stelden zich hardop vragen bij het festival dat op 8 en 9 juni zou plaatsvinden en steeds werd duidelijker dat dat terecht was. Zo eindigde de site op “.nl” terwijl het festival in België zou plaatsvinden en “.be” dus veel logischer zou zijn. Achter “http” stond dan weer geen “s”, wat erop wijst dat de verbinding met de website niet beveiligd is. Zo’n beveiliging is echter een must voor een betrouwbare website, zeker als je er ook betalingen kunt uitvoeren. 

Noch het gemeentebestuur, noch de eigenaar van de terreinen waarop het festival zou plaatsvinden, wist bovendien van iets. Ook heeft Chris Brown volgens zijn website geen optredens in het verschiet en zegt ook het management van Boef dat er niet is toegezegd voor het Goat-festival. Wie er nu exact achter het 'festival' zit, is na de mail ook nog altijd niet duidelijk. Het parket van Limburg is een onderzoek gestart naar mogelijke oplichting en dat loopt gewoon voort.

Terugbetaald

Burgemeester Van der Auwera raadde vanmorgen iedereen aan om geen tickets te kopen. De politie vroeg dat mensen die tickets voor het festival besteld hadden, zich zouden melden. Veel gedupeerden deden dat al. In de loop van de dag kregen verschillenden onder hen het geld van de tickets teruggestort. Mogelijk hebben de organisatoren gepanikeerd en proberen ze nu de schade te beperken door het geld terug te storten.

Oproep

Heb jij al tickets gekocht voor het GOAT Urban Music Festival? Laat het ons dan weten via redactie@hln.be en vergeet zeker je telefoonnummer niet te vermelden.

9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • guido vermeyen

    Oplichterij ? Dat kan dus zomaar, geen vervolging, op naar de volgende truuk of truc...om geld te 'verdienen'

  • Ignace De Graeve

    Betalen met Paypal ? Nog nooit problemen mee gehad ! Zonder dat er een persoon tussenkomt, uw geld terug van gelijk welke online-aankoop. Dus géén problemen !!

Lees meer