Photo News

Brides of Lucifer: "Als metalkoor op Graspop? Zooooot"

De eerste festivaldag op Graspop was meteen goed voor een primeur. In een ongezien concept - met een dertienkoppig meisjeskoor in de hoofdrol - maakten Scala, de Kolacny-broers en Koen Buyse (Zornik) hun debuut als metalband 'Brides of Lucifer'.

Het contrast kan niet groter zijn. Van een 150-koppig lieflijk meisjeskoor vol engelenstemmetjes, naar 13 in het zwart gehulde rauwe metalzangeressen, die 'Burn in Hell' en 'Father of Satan Sun' zingen. Maar dat is net de bedoeling. Want 'Brides of Lucifer' heeft niks met Scala te maken, op de zangeressen en de Kolacny-broers na, uiteraad. "Brides of Lucifer moet je echt loskoppelen van Scala, van het engelachtige. Dit is iets compleet nieuw. Bij Scala hebben we een koor van 150 dames met wie we kunnen switchen. Voor Brides of Lucifer hebben we 13 zangeressen geselecteerd - op basis van onder andere hun podiumprésence en hun vrije tijd - én een band van 6 leden. Brides of Lucifer is het achternichtje van Scala, zeg maar", verduidelijkt Steven Kolacny.

De bruiden brengen een 75 minuten durende show met 12 nummers van onder meer Judas Priest, Slayer en Iron Maiden. Het is veel zwart met veel leer en donkere make-up. Een beetje eng zelfs, maar verrassend goed. Zoiets heb je echt nog nergens gezien.

"Het werkt"
"Als het publiek dit niet slikt, wordt het niks natuurlijk. Maar ik zou het echt heel leuk vinden mocht dit aanslaan en we hiermee kunnen touren volgende zomer", zegt Steven Kolacny nog. En zo denken de koordames er ook over. Al stonden ze een paar maanden geleden aan de grond genageld toen de Kolacny-broers hun idee op tafel smeten. "Zooooot!, dacht ik", lacht Lokke Dieltiens (34), al 13 jaar zangeres bij Scala. "Maar eens we ermee begonnen, voelden we dat het werkte. Het is een enorme uitdaging. Metal is heel speciaal om te doen, het is een nieuwe wereld die voor ons opengaat. Een moeilijke wereld ook, want ik dacht dat metal alleen veel lawaai was. Integendeel, zo blijkt nu. Metal is zoveel meer dan gewoon wat lawaai brullen."

Onze videoreporter mocht de generale repetitie bijwonen en sprak met de 'Brides' en Koen Buyse in hoogst eigen persoon:

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Onze videoreporter mocht de generale repetitie bijwonen en sprak met de 'Brides' en Koen Buyse in hoogst eigen persoon. "In metal zit zoveel meer dan enkel luid geroep."

Lees meer