16
GMM

Veel zon, blote borsten en 155.000 fans op Graspop

"Trek jullie shirt maar uit, dat doen wij hier op het podium ook." Airbourne vat de derde dag van de Graspop Metal Meeting bondig samen: op de Desselse wei is het bakken.

Graspop kent dit jaar een topeditie met 155.000 bezoekers in totaal. En vandaag vliegen die volop in de drank. Op de wei liggen opvallend veel lege waterflesjes, terwijl aan de kraantjes in de toiletten ook massaal verfrissing wordt gezocht. "Hebben jullie zonnebrandcrème op?", lacht ook zangeres Amy Lee van Evanescence. Want ja: het is nodig, en ook de ijsjesverkopers doen gouden zaken. Vandaag zakken trouwens opvallend veel vrouwen af naar GMM, waardoor het voor hen extra lang aanschuiven is aan de inkom. En voor hun partners natuurlijk.

16 Lol met Alestorm.
GMM - Dorien Goetschalckx Lol met Alestorm.
16
GMM -Dorien Goetschalckx

Vloeken en roeien

Het festival kent vandaag veel hoogtepunten. Alestorm leert de fans van piratenmetal vloeken en laat hen collectief zittend roeien. Het nieuwe hilarische nummer 'Fucked with an anchor' van de lolbroeken wordt uit volle borst meegezongen en een kerel in een opblaasbootje crowdsurft helemaal naar voren. Topentertainment!

16
GMM - Jens De Haes
16
GMM

Is het AC/DC of eigen werk? Bij het Australische Airbourne is het soms niet helemaal duidelijk, maar plezant is hun optreden wel. Weinig verrassend ook. Zanger-gitarist Joel O'Keefe draait aan een grote sirene en wordt door een kerel in een lekker heet kangoeroepak door de frontstage gedragen. Hij slaat bierblikjes kapot op zijn hoofd en gooit er ook naar het publiek. Dat wordt vast weer een klacht wegens het aanzetten tot alcoholmisbruik. O'Keefe neemt stuntelend nog een camera van een cameraman over, maar is duidelijk véél beter als gitarist.

16
Rudy De Doncker
16
GMM - Rudy De Doncker

Blote borsten

Een van de opvallendste shows van de dag komt van Steel Panther, niet per se vanwege het foutloze spel maar wel dankzij de borsten die weer en masse worden ontbloot. Het eerste meisje dat topless gaat wordt bedankt, net als "haar papa om ze op zijn schouders te laten zitten". De mopjes worden wel wat belegen, maar lachen doen we toch. 'Death to all but metal' verdorie! En volgt nu een klacht wegens het aanzetten tot ontucht?

16
GMM - Rudy De Doncker
16
GMM - Rudy De Doncker

Verder is het afwisseling troef op de twee hoofdpodia, met knallers als Hatebreed, Ugly Kid Joe en Mastodon. Evanescence is een van de meest gecontesteerde bands, wegens zogezegd niet metal genoeg voor Graspop. Maar nummers als 'Going under', 'Bring me to life' en het ingetogen 'My Immortal' kent gewoonweg iedereen. Ze worden dan ook luidkeels meegezongen.

16 Amy Lee van Evanescence
GMM - Rudy De Doncker Amy Lee van Evanescence

Feest

Terwijl veel bezoekers op het opvallend groene gras genieten van de avondzon, ontbindt Rob Zombie zijn duivels op Mainstage 2. Daarna is het nog feesten met Scorpions en Sabaton! En de afterparty, uiteraard.

16
GMM - Nathalie Moors
16
GMM -Dorien Goetschalckx
16
GMM - Nathalie Moors
16
GMM - Nathalie Moors
16
GMM - Stijn Verbruggen
16
GMM

9 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels
  • Deslimstehier

    Ik zie er geen enkel pffffffff

  • P DG

    Blote borsten en dan?mannen lopen ook in blote borst?

Lees meer