Temmerman

Het is gedaan met Rock Ternat

Rock Ternat 2013 is de laatste geweest, dat meldt vzw de Nieuwe Retro de organisatie achter het festival. Het einde van het muziekfestival zou te wijten zijn aan de enorme bezoekersdaling de laatste jaren. In de topjaren kende Rock Ternat nog een succes van 15.000 bezoekers, vorig jaar kwamen er slechts 9.000 festivalliefhebbers, een pijnlijke daling.

Ondanks dat het festival kampte met een enorme daling van het bezoekersaantal, bleef de organisatie met volle moed en plezier verder werken aan de nieuwe editie. Ook het publiek had dit jaar nog graag een volgende editie, zo bleek na de lancering van de campagne #ikwilnaarRT14 op de sociale media. Maar dit alles mocht niet baten.

Daarbij zit de organisatie ook kort bij kas, zeker als er opnieuw een tegenvallende editie zou doorgaan. Tijdens de editie van 2013 kwam de vzw aan een tekort van 69.000 euro, zelfs nadat de eigen middelen van de organisatie werden afgetrokken. Toch zullen schuldeisers worden terugbetaald.

'Het is met oprecht veel spijt in het hart,' deelt voorzitter Kim De Wever mee, 'maar een dergelijke financiële tegenslag komen we niet meer te boven. Rock Ternat heeft altijd strak gebudgetteerd, zonder excessen hebben we telkens geprobeerd een kwaliteitsvol festival op poten te zetten. We zijn echter afhankelijk van heel wat factoren, zoals het aanbod van nationale en internationale groepen op de festivalmarkt, inkomsten van sponsors, van tickets, drankverkoop, het weer... Ook deze editie hebben we met volle overtuiging georganiseerd, maar de veranderende festivalmarkt heeft gemaakt dat een festival zoals Rock Ternat niet meer levensvatbaar is.'

Lees meer