2 De broers Dewaele van Radio Soulwax.
BELGA De broers Dewaele van Radio Soulwax.

Alt-J én een hele avond Radio Soulwax op Pukkelpop

Pukkelpop geeft Radio Soulwax carte blanche om 's woensdags voor de aanvang van het festival een groot feest te organiseren in de Dance Hall. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt, net als de komst van alt-J en nog een rits andere namen.

Er wordt dus een extra groot openingsfeest gehouden op de wei van Pukkelpop op woensdag 19 augustus. Niet enkel de Boiler Room, maar ook de Dance Hall gaat open. Radio Soulwax krijgt daarvoor carte blanche van organisator Chokri Mahassine, al is het nog niet duidelijk wat de broers Dewaele er van plan zijn.

Er werden vandaag ook nieuwe namen gelost. Na een plekje op Rock Werchter en Best Kept Secret, komt alt-J nu ook naar Kiewit deze zomer. De groep is de headliner voor zaterdag en zal wellicht afsluiten aan het hoofdpodium.

Verder hebben ook selectors Mauro Pawlowski en Stijn Meuris bekendgemaakt wat ze precies in petto hebben om de 30ste verjaardag van het festival speciaal te maken. Op vrijdag 21 augustus programmeert Pawlowski onder andere Goat, Fat White Family, Acid Arab, The Soft Moon en The Germans in de Wablieft?! Op zaterdag 22 augustus kiest Stijn Meuris onder andere voor Dez Mona, Raketkanon, Douglas Firs, Toxic Shock, Statue en ... Meuris zelf.

Naar goede gewoonte trekt Pukkelpop ook de Belgische kaart. Zo zijn ook onder andere King Hiss, Team William, The Neon Judgement, TLP, Tout Va Bien, Vuurwerk en LTGL van de partij. Opvallende naam in dat lijstje is Koen Buyse's groep Zornik.

Eerder kondigde het Limburgse festival de komst van Linkin Park, The Offspring, Bastille, Diplo, Major Lazer, Jamie xx, Netsky en Limp Bizkit al aan.

De dagtickets voor Pukkelpop zijn ondertussen allemaal uitverkocht. Combitickets zijn wel nog beschikbaar. Meer info over tickets en de line-up vindt u hier.

2 Organisator Chokri Mahassine.
BELGA Organisator Chokri Mahassine.

Lees meer