Photo News

Geluidsoverlast houdt buurtbewoners Pukkelpop uit hun slaap

De vele duizenden campingbezoekers die gisterenavond het feest op Pukkelpop mochten inzetten, hadden deze voormiddag even tijd nodig om aan de eerste echte festivaldag te beginnen. De eerste optredens kenden een matige belangstelling, allicht door de wilde feestnacht die eraan vooraf ging. Voor de buurtbewoners was er iets minder lol aan de eerste muziekavond, die heel wat mensen uit hun slaap hield.

Door het uitstekende weer van gisterenvond waren de campingbezoekers massaal naar het festivalterrein afgezakt voor de allereerste optredens, die zij exclusief mochten bijwonen. Met onder meer een spetterende performance van Magnus, was het een meteen een groots openingsfeest. Chokri Mahassine liet het vuurwerk een eerste keer knallen. Tot 4 uur 's nachts daverden de beats door Kiewit. Voor de buurtbewoners was dat minder aangenaam. De wind was dit jaar niet in hun voordeel, waardoor het geluid zich over de aanpalende wijken verspreidde en er in vergelijking met voorgaande jaren veel geluidsoverlast was.

Overlast was er ook door het plaatselijke verkeer, dat gisteren de hele dag in de soep draaide. Vooral de wagens die vanuit Hasselt naar Zonhoven en Noord-Limburg moesten, moesten erg lang aan te schuiven. De lokale handelaars rond het festivalterrein maakten bovendien hun beklag over het uitblijven van klanten door de omleidingen.

De Pukkelpopgangers zelf lieten het echter niet aan hun hart komen. Vanmiddag hadden de meesten hun roes uitgeslapen en ze sloften gezapig richting festivalterrein, waar alle podia en randanimatie voor eerst waren geopend. Het is nu uitkijken naar de headliners van de dag. Met Rihanna staat er rond middernacht een wereldvedette op het hoofdpodium.

Lees meer