(Archieffoto)
PHOTO_NEWS (Archieffoto)

Kiewit nu al overrompeld door Pukkelpopgangers

Veel vroeger dan andere jaren hebben zich vandaag al tienduizenden bezoekers van Pukkelpop gemeld aan de hoofdingang van de festivalweide in Kiewit (Hasselt). Hoewel de deuren pas om 16 uur opengaan, wil de grote massa zich nu al installeren op de campings. De aankomst van de Pukkelpoppers zorgt voor stapvoets verkeer op de hoofdweg tussen Hasselt en Zonhoven.

Pukkelpop gaat officieel morgenochtend van start gaat, maar nu al is het een drukte van jewelste rond het festivalterrein. Dat heeft alles te maken met het drukke muzikale programma dat vandaag al vanaf 16 uur wordt aangeboden aan de campingbezoekers. Wat vroeger een welkomstfuifje als opwarmertje was, zal straks een bijna volwaardig festivalprogramma zijn.

Artiesten als Novastar en Soulwax hebben de eer om als 'voorprogramma' het jongerenfestival af te trappen.

Artiesten als Novastar en Soulwax hebben de eer om als 'voorprogramma' het jongerenfestival af te trappen

Grote massa aan toegangspoorten

De toestroom van jongeren is dan ook veel vroeger op gang gekomen dan andere jaren. De treinen naar Kiewit zitten afgeladen vol. Aan de ingang van de campings droppen ouders hun kroost, die gepakt en gezakt is met tenten, slaapzakken, koelboxen en andere benodigdheden om drie dagen te kunnen genieten van het festival.

De grote massa aan de toegangspoorten zorgt voor stapvoets verkeer aan de drukke Kempische Steenweg. De middenberm wordt gebruikt als 'kiss and ride-zone'. De politie is echter massaal aanwezig om de mensenzee op een veilige manier door het verkeer te loodsen.

Lees meer