Ooggetuige Pukkelpop: "We zagen een jongen met zijn handen in het vuur gasflessen dichtdraaien"

Door een steekvlam die ontsnapt is uit een gasfles op camping A van Pukkelpop zijn vandaag uiteindelijk zeven mensen gewond geraakt. Niemand verkeert in levensgevaar. Eerder hadden politiebronnen ter plaatse gemeld dat er een gasfles ontploft was, maar dat was niet zo. Een ooggetuige zegt aan vtm dat een jongen met zijn handen door het vuur ging om gasflessen dicht te draaien om een grotere ramp te voorkomen.

"Wij voelden ineens een heel warme gloed en zagen een heel grote vlam", zegt de festivalganger aan vtm. "Een jongen probeerde het uit te stampen en met zijn handen in het vuur heeft hij de andere gasflessen uitgedraaid. Want als die zouden ontploffen, zou dat heel gevaarlijk zijn."

Het incident deed zich kort voor de middag voor op de camping tegenover de festivalweide. Er zou een gasfles zijn omgevallen waardoor een steekvlam is ontstaan. Hierdoor geraakten zeven personen gewond, van wie er vijf werden afgevoerd naar ziekenhuizen in Hasselt en Genk. De twee anderen konden ter plaatse verzorgd worden. Volgens de politie verkeert niemand in levensgevaar.

Volgens een ooggetuige kon een jongeman de andere gasflessen nog tijdig dicht draaien. "Eerst dachten we dat er twee of drie mensen door het vuur geraakt waren. Maar het waren er dus zeven." 

De hulp- en veiligheidsdiensten waren snel ter plaatse. De ouders van de slachtoffers werden verwittigd en de vrienden werden opgevangen, meldt de organisatie in een persbericht.

De veiligheidsdiensten en de organisatie wijzen nogmaals op de geldende veiligheidsvoorschriften op de website van Pukkelpop.

3
Astrid Snoeys

Het was echt een grote vlam

ooggetuige
3
Astrid Snoeys
3
Astrid Snoeys

Lees meer