AFP

Rapper A$AP Rocky komt "gewoon" naar Lowlands

Rapper A$AP Rocky komt dit weekeinde "gewoon" optreden op het Nederlandse muziekfestival Lowlands. Het was een tijdlang onduidelijk of hij wel of niet zou komen. De 30-jarige Amerikaan wordt in Zweden verdacht van mishandeling. Zondagavond staat hij in het speelschema van Lowlands.

De organisatie van Lowlands meldt vandaag dat hij “nooit is afgekondigd of van het programma verdwenen is”.  “Maar wij zagen ook wat er speelde, en wisten dat hij misschien niet zou komen”, gaat de organisatie verder. “We hebben altijd te horen gekregen dat hij zou optreden als hij in de gelegenheid zou zijn. Vandaag hebben we van het management bevestiging gekregen dat hij komt.”

Verdacht van mishandeling

A$AP Rocky wordt verdacht van mishandeling bij een vechtpartij in Stockholm op 30 juni. De rapper zegt dat hij onschuldig is en dat hij uit zelfverdediging heeft gehandeld. Hij zat al ruim een maand in de cel maar mag de uitspraak van de rechter in vrijheid afwachten. Die uitspraak staat voor woensdag gepland. Tegen hem is zes maanden cel geëist.

“Fijn dat hij erbij is”

Lowlands is blij met de bevestiging dat hij komt. "Het was een lange, spannende periode. Wij zagen het festival natuurlijk ook steeds dichterbij komen. Het is fijn dat hij erbij is, online reageren onze bezoekers dan ook uitgelaten."

In juli zou de rapper in ons land optreden op Dour en Tomorrowland, maar die concerten werden geannuleerd. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer