Dave Grohl breekt been maar speelt toch verder: Pinkpop & Werchter mogelijk in gevaar

Foo Fighters-frontman Dave Grohl heeft tijdens een concert in Zweden zijn been gebroken nadat hij van het podium viel.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De Foo Fighters hadden net hun tweede nummer ingezet toen Grohl van het podium donderde, zo is te zien op foto's en filmpjes op sociale netwerken.
    
De ex-drummer van Nirvana keerde terug op het podium en bleef zingen. "Ik geloof dat ik mijn been heb gebroken", vertrouwde hij zijn publiek toe. Grohl wilde daarom even naar het ziekenhuis gaan, maar beloofde terug te komen. "Echt ontgoocheld" over de onvoorziene pauze, zei hij.
    
Amazing
Het publiek reageerde ontgoocheld, maar goed een uur later stond (of liever zat) Grohl - mét gips - opnieuw op het podium. Al zittend en steunend op krukken werkte hij het concert af. "Thank you Gothenburg. That was amazing", tweette de groep later, met een radiografie van de breuk.

Wat de gevolgen zijn voor Pinkpop, waar Foo Fighters zondag het festival afsluiten, is niet duidelijk. Ook voor Rock Werchter heeft dit mogelijk gevolgen. De Foo Fighters zijn daar op donderdag 25 juni headliner. Voor hun komst werd het festival dit jaar zelfs een week vervroegd.

Pinkpopbaas Jan Smeets liet na afloop van zijn eerste festivaldag alvast weten dat er constant contact is met het management van de Amerikaanse rockers maar dat er nog geen duidelijkheid is over Grohls toestand. "Misschien wordt hij op dit moment wel geopereerd. Ik weet het niet", zei Smeets. "In Zweden speelde hij gewoon verder in een rolstoel. Wie weet. We zien het zondag."

Lees meer