HLN

De 3 Tomorrowland-hotspots van de Belgische dj die een wereldhit te pakken heeft

Deel één van editie dertien zit er alweer op, maar geen nood: vanaf donderdag volgt al deel twee. Voor zij die nog even willen nagenieten wat Tomorrowland 2017 was, of voor zij die er reikhalzend naar uitkijken, ziehier in de video onderaan de drie TML-hotspots van ervaringsdeskundige DJ Licious. Zijn drie coolste plekjes van het "zonder twijfel mooiste en beste festival ter wereld".Het was een treffend beeld: de Antwerpse dj (33) die zijn lof op de houten Core-stage bezong, terwijl op de achtergrond Pete Tong aan het draaien was. De legendarische Britse dj die eigenlijk eigenhandig verantwoordelijk is voor de internationale doorbraak van Licious, nadat hij vorig jaar in zijn vermaarde radioshow op BBC 'Calling' draaide. "Als Pete Tong je nieuwe plaat oppikt, krijgt die een soort van wereldwijde 'approval'. Het officieuze startsein voor elke dj dat het meer dan ok is om die plaat te draaien", aldus Licious. Ook op deze Tomorrowland, waar 'Calling' een van de onofficiële anthems was en ook dit weekend ongetwijfeld zal zijn.

En kijk, plots heeft Licious een wereldhit te pakken, stromen de internationale boekingen toe en kan hij naast zijn eigen SHOMI-evenementen ook met een SHOMI-label uitpakken, met al een zevental releases op een jaar tijd. "Ik zeg altijd: een hit maken is 90% zweet en 10% geluk. Wie had er nu gedacht dat Tong mijn plaat zo goed zou vinden? Met dat label wil ik vooral jonge beginnende dj's een helpende hand toereiken. Ik krijg geregeld platen toegestuurd om daar feedback op te geven. Waarom dan zelf geen label opstarten om sommige van die dingen ook uit te brengen?"

Even later zou Licious samen met Mr Grammy voor de betere housevibes zorgen op de Tulip-stage, gisteren gehost door Cafeina. En wat kijkt hij uit naar volgende zondag en Core, waar hij vanaf 13u30 ten dans draait. "Ik draai house met veel invloeden: een saxofonist, een percussionist,... Het moet vooral ambi zijn, fun, leuk, herkenbaar. Als ik mensen zie lachen en dansen, ben ik een gelukkige dj."

Zaterdag stond Licious nog op het Duitse dancefestival Parookaville, maar het leidt natuurlijk geen twijfel wat Licious' voorkeur wegdraagt. "Ik zou het willen verklaren met dit: elk jaar zijn er dj's, soms zelfs best grote namen, die nog nooit op Tomorrowland gestaan hebben en me vooraf zeggen: 'Wim, dat gaat me daar echt niet verrassen hoor - ik ben al op zovele grote plaatsen geweest op deze wereld. En dan hoor je ze achteraf: 'Wim, wat was dat daar man? (lacht). Zoveel mensen verschillend van cultuur, rang of stand, die hier samen komen met hetzelfde doel: om te feesten. Met de glimlach op het gezicht. Zelfs als het regent."En Licious wil de organisatie van Tomorrowland bij wijze van afsluiter graag nog een compliment geven. "Akkoord, die Main Stage met z'n grote namen is belangerijk. Maar Tomorrowland is het enige festival in de wereld dat niet alleen gaat voor die grootsheid, maar ook de lokale artiesten en de subgenres op geweldige wijze in de kijker blijft zetten. Nu ze op dit niveau zitten, zouden ze ons makkelijk kunnen laten vallen. Het tegendeel is waar: de Belgische scene proeft onvoorwaardelijke steun. Chapeau daarvoor."

8 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels
  • fidel v

    Tis weer van da . En dan problemen mee ? Saaie piet

  • Sacha1981

    'T is weer van da; het artikel gaat hier niet over Dour

Lees meer