Joel Hoylaerts / Photo News

Tomorrowland duikt in het rood

Het bedrijf achter Tomorrowland sluit 2018 af met 5 miljoen euro verlies ondanks een gestegen omzet. Dat schrijft De Tijd. Volgens de krant is het verlies onder meer te wijten aan hogere belastingen.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De vennootschap WeAreOne.World achter het evenement boekte vorig jaar 106,2 miljoen euro omzet, blijkt uit de begin deze maand vrijgegeven jaarrekening. De omzet kwam licht hoger uit dan de 104,7 miljoen van het jaar ervoor. Toch sluit het bedrijf 2018 af met een verlies van 5 miljoen euro tegenover een even grote winst het jaar ervoor. 

Daar zijn meerdere redenen voor, zoals een stijging van de onkosten, maar volgens De Tijd vallen vooral de hogere belastingen op. De jaarrekening heeft het over een ‘globale regeling’ met de fiscus naar aanleiding van een fiscale controle over de voorbije boekjaren. Het is niet helemaal duidelijk hoeveel die regeling het bedrijf precies kost. Volgens het management werd het verlies aangezuiverd door de reserves van 11,7 miljoen euro aan te spreken. 

31 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jan Demulder

    Zoveel negativiteit voor zo’n prachtig festival waar we als Belgen trots mogen op zijn. Velen benijden ons dit prachtige internationale festival. En voor vele Vlaanderen fans hier... dat is nu eens iets waar je als Vlaming trots op mag zijn en een van de heel weinige dingen die Vlaanderen en gelukkig België echt op de wereldkaart zet!

  • Willy De Neef

    Wat en negativiteit hier allemaal geschreven word. Fiscale controle gehad,daardoor dit jaar verlies geleden,en de vorige jaren te veel winst,waarmee toen reserves zijn opgebouwd,en nu het verlies van dit jaar,bijgepast met geld uit de reserves,voortkomend uit het “te veel” winst van de vorige jaren. Niks gefoefel of gefraudeert..... De Neef Buggenhout

Lees meer