Tourist LeMC
James Arthur Tourist LeMC

Tourist LeMC, Zwangere Guy en Roméo Elvis op Lokerse Feesten, ook Dranouter vult affiche aan

De Lokerse Feesten kondigen drie Belgische rappers aan op donderdag 8 augustus. Tourist LeMC staat die dag op de main stage, met ook de Linkebeekse Roméo Elvis en de Brusselse rapper Zwangere Guy op de affiche.

De organisatie kondigde vanochtend tien nieuwe namen aan voor de line-up van de 45ste editie. Zo vervoegen ook de Belgische-Amerikaanse Trixie Whitley en popgroep SX de eerder aangekondigde Christine And The Queens en Róisín Murphy op woensdag 7 augustus. Die dag staan enkel vrouwen op het podium van het Lokerse festival. 

Op de mainstage van de hardrock- en punkrockdag worden vijf rockgroepen toegevoegd, het gaat om Alestorm, Monster Magnet, Life Of Agony, Brutus en Marky Ramone's Blitzkrieg. De 45ste editie van de Lokerse Feesten start op vrijdag 2 augustus en loopt tot en met zondag 11 augustus.

Dranouter

Er werden ook acht nieuwe namen bekendgemaakt voor de affiche van Festival Dranouter. Tom Odell, Tourist LeMC, Dead Man Ray en Ertebrekers zijn de belangrijkste namen. De affiche krijgt daarmee stevig vorm. Die was al vrij stevig met onder meer Black Box Revelation, Novastar, SX en Jasper Steverlinck.

Op de openingsdag krijgt het festival bezoek van Daan Stuyven en Rudy Trouvé, die hun comeback met Dead Man Ray gewoon doorzetten in Dranouter. Een nieuw album is hangende, dus wie een glimp van dat nieuw werk wil horen, kan deze zomer naar de Westhoek. Ze worden die dag vergezeld door het Zuid-Afrikaanse Ladysmith Black Mambazo en Tuuletar, die bekend raakte door ‘Alku’, gebruikt in ‘Game of Thrones’.

Op zaterdag mag ook Tourist LeMC zijn Antwerps loslaten op het West-Vlaamse publiek. Diezelfde dag mag Tom Odell de Kayam, het tweede grote podium, in lichterlaaie zetten, wat met ‘Another Love’ zeker zal lukken.

De West-Vlamingen kunnen na het Antwerps van Tourist LeMC op zondag terug hun eigen tongval gebruiken bij de doortocht van Ertebrekers. Een terugkeer dus voor Flip Kowlier die vorig jaar met ‘t Hof van Commerce zorgde voor het grootste feest van het festivalweekend. Diezelfde dag komen ook de Canadees Old Man Luedecke en de Nederlandse Wende langs.

Festival Dranouter vindt plaats van 2 tot en met 4 augustus. De ticketverkoop loopt en binnenkort rondt de organisatie de affiche af.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer