EPA

Werchter Boutique opent festivalreeks in Werchter

"Werchter Boutique" - een avondfestival waar alles draait rond één absolute topnaam - opent morgen de festivalzomer in het Festivalpark in Werchter. Headliner is de Britse rockgroep Muse die om 21.30 uur aantreedt. Het avondfestival wordt om 18.00 uur geopend met de Belgische groep SX. Op verzoek van Muse-drummer Dom Howard concerteert in het voorprogramma daarna ook het Gents-Kortrijkse vijftal Balthazar.

Na afloop van het festival legt de NMBS nachttreinen in naar Oostende, Kortrijk, Antwerpen-Centraal, Hasselt, Luik en Bergen (via Charleroi). Deze zijn enkel toegankelijk met een speciaal treinbiljet dat ongeacht de afstand 15 euro kost en enkel online besteld kan worden via www.nmbs.be/werchterboutique. Ook De Lijn legt zoals steeds extra bussen in tussen Leuven en Werchter.

Na Werchter Boutique volgt eerst Rock Werchter van 4 tot en met 7 juli met als headliners Green Day, The National, Blur, Kings of Leon, Rammstein, Nick Cave & The Bad Seeds, Editors en Depeche Mode.

Op 13 juli is er TW Classic met Bruce Springsteen, Keane, Santana en Blondie. Op 20 juli sluit Roger Waters (ex-Pink Floyd) de Werchterse festivaldagen af met The Wall Live.

Lees meer