2
Stefanie Faveere

Jef Neve na de recente onthullingen over Michael Jackson: “Ik weet niet of ik zijn nummers nog ga spelen”

In de HBO-documentaire ‘Leaving Neverland’ getuigen twee mannen over de manier waarop zij als kind door Michael Jackson verwend, verleid en seksueel misbruikt werden. De documentaire doet de discussie over de perverse neigingen van de King of Pop opnieuw oplaaien. Er wordt zelfs luidop de vraag gesteld of zijn muziek nog wel gespeeld moet worden. Ook pianist Jef Neve (41), op dit moment op tournee met Natalia, stelt zich die vraag.

“Het is moeilijk om een oordeel te vellen over zo’n complexe zaak”, zegt Jef Neve op Radio 1. “Maar het is een terechte vraag dat als die aantijgingen waar zijn of het dan ook aan iemands artistiek werk plakt. Het is zeer moeilijk, want de man kan zich natuurlijk ook niet meer verweren.”

Jef Neve is op dit moment op tournee met Natalia. Een van de nummers die ze coveren is Michael Jackson’s ‘Dangerous’. “Ik ben altijd een grote fan geweest en probeer de man te scheiden van zijn artistiek product, maar ik ga er toch eens met Natalia over praten om te kijken of het nog zinvol is het nummer te spelen.”

In maart is de tweedelige documentaire ‘Leaving Neverland’ te zien op Canvas.

2
Ghyselinck

16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Sanne Vermeulen

    Als hij het gedaan heeft, is het niet oke, maar geen reden om niet naar zijn muziek te luisteren, dat staat er los van.

  • dretie munkies

    Muziek heeft niets te zien met eventuele fouten in het priveleven : dus op basis daarvan geen reden om Jackson niet meer te spelen. En als je ook zijn muziek niet lust, is het natuurlijk anders.

Lees meer