Clouseau
Kristof Ghyselinck Clouseau

Exclusief voor abonnees

Kondigde Clouseau-album ‘Tweesprong’ relatiebreuk van Koen aan?

Wie goed naar het nieuwe album van Clouseau - ‘Tweesprong’ - luistert, merkt dat de liedjesteksten wel erg sterk aanleunen bij het leven van Koen. Eén van de nummers gaat zelfs over een man die zijn vrouw het beste toewenst, zonder hem. “Als je tien of vijftien jaar met iemand samen bent, slaat de vertwijfeling al eens toe”, klonk het toen al. 

Het is straffe kost, dat nummer. Het kreeg de titel ‘Dagen Zonder Zon’: ‘Omdat ik niet meer ben wie ik ooit was, en niet meer geef wat ik jou ooit gaf. En in dit huis niets nog vanzelf lijkt te gaan. Omdat je naast me ligt maar niet bij me bentEen mooi gezicht dat ik niet herken.’ 

“Weet goed dat ik niet zelf al die teksten heb geschreven”, lachte Koen Wauters tijdens de voorstelling van het album. “Maar ik ben wel veel meer betrokken geweest. En natuurlijk ben ik de frontman. Dus ben ik me er heel hard van bewust dat de mensen die teksten op mij zullen betrekken.” Een aantal nieuwe liedjes op ‘Tweesprong’ zijn dan ook niet mis te verstaan. Songs over de vertwijfeling die na jaren toeslaat in een relatie. Het gevoel uit elkaar gegroeid te zijn. Afscheid. 

 “Mocht er echt iemand anders zijn, zou het bij mij heel simpel zijn. Dan is het meteen gedaan”, lachte Koen toen nog. “Maar het is wel zo dat we een plaat wilden maken waarbij de songs aan je ribben kleven. Liedjes die mensen pakken en ontroeren. Daarom ben ik ook naar Jan Leyers getrokken met mijn teksten. Om te praten over dingen die ons boeien en van daaruit nummers te schrijven. Om diezelfde reden ben ik ook naar Frank Boeijen gegaan.”

Je hebt 29% van dit artikel gelezen

Aanbieding loopt nog
06dagen09uren26minuten15seconden
  • Lees nu 4 8 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • walter Bogaert

    En nu nog stoppen met zingen en het komt nog goed.

  • Andre van Ruyskensveld

    warom goeie moed en het ga jullie goed voor de ouders ...die vinden hun solvation wel...de kinderen krijgen een litteken voor het leven...leef met jullie mee Zita en Nono

Lees meer