London Underground weigert posters Rolling Stones-tentoonstelling op te hangen

Het gemeentelijk vervoersbedrijf van Londen weigert posters op te hangen van de grote Rolling Stones-tentoonstelling Exhibitionism. De posters zouden in metrostations en bushokjes moeten hangen, maar het bedrijf vindt ze aanstootgevend.

Logo op kruis
De expositie is vanaf april volgend jaar te bezoeken in de Saatchi Gallery. De posters zijn uitgevoerd in fluorescerend paars, geel en groen. Erop staat de afbeelding van een vrouw in bikini met het Stones-logo - de tong - op haar kruis.

"Bespottelijke beslissing"
"We zijn verbijsterd over deze bespottelijke beslissing", zegt een woordvoerder van de Stones tegen The Guardian. "De band lijkt nog altijd en overal door controverse achtervolgd te worden." De groep komt volgende week speciaal voor bus en metro met een alternatieve versie waarbij het logo over de navel van de vrouw is geplakt.

Gitaren, kostuums, foto's, video's, ...
De expositie over de Rolling Stones opent op 6 april volgend jaar en zal tot september in de galerie te zien blijven. Er worden zo'n vijfhonderd items als zeldzame gitaren, kostuums, foto's, video's en hoesontwerpen uit de inmiddels halve eeuw durende carrière getoond.

Lees meer