EPA

Motörhead Lemmy switcht van whisky naar vodka uit "gezondheidsredenen"

Lemmy Kilmister, frontman van de legendarische band Motörhead, lijdt opnieuw aan serieuze gezondheidsproblemen. Hij kampt met uitdrogingsverschijnselen en maagproblemen, naar alle waarschijnlijkheid ten gevolge van zijn alcoholverslaving. Zelf heeft hij daarvoor al een oplossing klaar: hij zal zijn geliefde whisky aan de kant schuiven. In ruil voor vodka, welteverstaan.

De nu 69-jarige zanger kreeg in 2013 de diagnose suikerziekte. In datzelfde jaar werd bij hem ook een defibrillator ingebracht, omdat hij te maken had met ernstige hartproblemen. Door de toenemende gezondheidszorgen van Lemmy was de metalband genoodzaakt om verschillende optredens af te zeggen. Pas in april 2014 kon Motörhead weer voltallig het podium op.

Maar de frontman is nog lang niet aan de betere hand. Lemmy kampt nog steeds met uitdrogingsverschijnselen en maagproblemen. Zijn artsen hebben hem dan ook ten sterkste aangeraden om zijn drankpatroon aan te passen. Daar lijkt Lemmy wel oren naar te hebben. Hij verklaarde namelijk dat hij voorgoed van zijn geliefde drankje whisky-cola zou blijven.

Daar voegde hij wel meteen aan toe dat hij in de plaats vodka met sinaasappelsap zal drinken. Dat is namelijk beter om zijn diabetes onder controle te houden. Of hij daarmee mee vooruitgang zal boeken? Zelf ligt hij daar niet echt wakker van. "Ik ben onverwoestbaar", vertelde Lemmy aan The Guardian.

Lees meer