GETTY

Bruce Springsteen werkt aan nieuw album

Bruce Springsteen heeft tegenover Rolling Stone bevestigd dat hij aan een nieuw album werkt met Tom Morello, die ook meewerkte aan het album 'Wrecking Ball' dat Springsteen vorig jaar uitbracht.

"Ik ben tevreden met het nieuwe materiaal waar we aan werken", verklaart The Boss. "Ik zeg het niet graag omdat ik me niet graag vergis, maar ik heb veel materiaal en voel me nog altijd in het midden van de bron".

Tijdens het Australische luik van zijn wereldtournee, die hem op 13 juli naar Werchter Classic brengt, heeft Springsteen al een dag in een studio in Sydney gewerkt. Dat was met de E Street Band en Tom Morello van Rage Against The Machine, die insprong voor gitarist Steve Van Zandt.

"We hebben nog nooit een opnamesessie tijdens een tournee gedaan, dat was een primeur. Heel opwindend. De band blijft een grote inspiratiebron voor mij".

Sinds 'The Rising' uit 2002 bracht Springsteen al zes studioalbums uit. "De jaren negentig waren moeilijk. We speelden niet meer samen en ik wist niet meer hoe we samen klonken.

Bruce Springsteen and the E Street Band zijn op 13 juli headliners van Werchter Classic, waar ook Keane, Santana, Ben Harper & Charlie Musselwhite, Blondie en Balthazar spelen. Tickets kan je hier bestellen.

Lees meer