2
kos

Dr. Dre komt na 15 jaar eindelijk met nieuw album

Rapper Dr. Dre heeft na lang wachten een nieuw album aangekondigd. Compton: A Soundtrack komt op 7 augustus uit op iTunes en Apple Music. Het is het eerste album van de artiest in vijftien jaar.

Dr. Dre maakte het nieuws gisteren zelf bekend in zijn radioprogramma The Pharmacy. Het album is geïnspireerd op de aankomende film 'Straight outta Compton'. Dr. Dre is een van de producers van de film, die gaat over de band N.W.A. De groep bracht in 1988 het legendarische album uit waarnaar de film is genoemd. De film gaat half augustus draaien in de VS.

Inspiratie
Dre werkte voor het album samen met collega's als Kendrick Lamar, Snoop Dogg, Ice Cube en Eminem. "Ik was op de set geweest en voelde mezelf zo geïnspireerd dat ik ben begonnen aan het album. Ik heb het voor mezelf gehouden en nu is het af. Het wordt mijn 'grande finale'," aldus de rapper.

Detox
Iedereen wacht al sinds 2000 vol spanning op een nieuw album van de rapper. In 2000 had Dr. Dre namelijk gezegd dat er een nieuw album zou komen: Detox in 2004. Het album kwam echter niet uit en werd vertraagd naar 2006. In het blad Rolling Stone werd het album in 2007 uitgeroepen tot het meest verwachte album van het jaar. Daarna verschenen er enkele singles zoals 'Kush' en 'I Need A Doctor', maar het album 'Detox' werd nooit uitgebracht. Dre vond het album niet goed genoeg om uit te brengen.

2
kos

Lees meer