2 Oasis in 1995
Creation Records Oasis in 1995

Fans Oasis teleurgesteld: geen reünie, wel heruitgaves

De mededeling vanochtend via sociale media deed nogal wat stof opwaaien onder de nog altijd enorme schare fans van Britpopband Oasis. Kwam er dan toch nieuws over een op handen zijnde reünie? Het antwoord bleek voor velen nogal een teleurstelling: de eerste drie albums van Oasis worden binnenkort opnieuw uitgebracht en fans dienen er ook nog eens diep voor in de buidel te tasten.

Twintig jaar na het zeer succesvolle debuutalbum 'Definitely Maybe' wordt deze als eerste opnieuw gereleased door Big Brother Records, op 19 mei. Het album herbergt hits als 'Supersonic', 'Shakermaker', 'Live Forever' en 'Cigarettes & Alcohol'. Het bijzondere bonusmateriaal bevat onder meer B-kantjes en onuitgebrachte (live)nummers.

Platencontract
Hiernaast zal hun allereerste democassette uit 1993 opnieuw verschijnen, terug op cassette via de officiële website. Van het oorspronkelijke bandje - dat de band opnam voordat ze een platencontract in de wacht sleepten - werden toentertijd slechts acht exemplaren gemaakt.

Verder wordt op Record Store Day (zaterdag 19 april) een Limited Edition Remastered kopie van Oasis' debuutsingle 'Supersonic' op 12 inch vinyl uitgebracht. Later dit jaar komen de andere twee albums op de markt.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
2 Oasis in 2002.
EPA Oasis in 2002.

Lees meer