Live vanuit de living van Lefto: de eerste Boiler Room op Belgische bodem

Boiler Room, het livestreamconcept dat dj- en live-sets van op verschillende plaatsen ter wereld uitzendt, houdt voor het eerst halt in België. Vanuit de huiskamer van dj Lefto kan je een speciale uitzending over R&S Records streamen, en dat met niemand minder dan medeoprichter Renaat Vandepapeliere.

Renaat Vandepapeliere richtte R&S Records in 1984 op met Sabine Maes. Het label heeft onder andere Aphex Twin, DJ Hell en Derrick May op haar indrukwekkende palmares staan. Ook de voorbije jaren bleef R&S in de kijker lopen, met spraakmakende releases van onder andere James Blake en technotalent Blawan. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat R&S onlangs opdook in het lijstje van coolste platenlabels ooit volgens The Guardian.

Het is de eerste keer dat het muziekconcept Boiler Room vanuit België een uitzending het wereldwijde web instuurt, maar het is niet de eerste keer dat er Belgen in een uitzending voorkomen.

DJ Lefto, die vandaag ook deelneemt aan de special over R&S Records en die uitzending bovendien host vanuit zijn eigen huiskamer, is niet aan zijn proefstuk toe. Zo draaide hij al een dj-set voor Boiler Room vanuit Londen. Ook de Belgen San Soda (We Play House Recordings) en Peter Van Hoesen (Time To Express), beiden in Berlijn gevestigd, zijn bekende namen bij Boiler Room. Bekijk hun dj-sets hieronder.

Lefto in Londen:

2
Lefto
2 Het bekende R&S-logo.
R&S Het bekende R&S-logo.

San Soda in de Warehouse Project in Manchester

Peter Van Hoesen in Berlijn:

Lees meer