Daniel Dedave

Lou Deprijck neemt EK-lied op met ex-Miss België

De strijd om de officiële single voor het EK is begonnen. Lou Deprijck - bekend van Two Man Sound - heeft het startschot gegeven. In zijn gekende stijl en in duet met ex-Miss België Annelies Törös nam hij 'Come on Belgium' op. "Het idee ontstond toen ik Annelies in haar tricolore jurk zag tijdens Miss Universe. Haar stem doet me aan Jane Birkin denken."

Jan Mulder opperde in onze weekendkrant nog dat Clouseau een lied moest maken voor de Rode Duivels, maar Deprijck is hen dus voor. Tot zijn eigen verbazing. "Ik vind het vreemd dat er zo weinig beweegt op dat vlak. In Wallonië is er al een liedje, maar dat is volledig in het Frans. Niet echt representatief, dus. Une belle merde, een knoeiboel. (grijnst) Ik hoop alvast dat mijn lied opgepikt wordt. Onze Duivels en de supporters verdienen een goed strijdlied. Ik kijk alvast uit naar de zomer."

Bij het WK in Brazilië twee jaar geleden liet Deprijck ook al van zich horen. Hij nam toen een nieuwe versie van zijn Two Man Sound-klassieker 'Brazil' op, 'Disco Samba Belga' genaamd. Het officiële EK-lied was toen echter 'Ta Fête' van Stromae. Nu hoopt Lou met Annelies een officiële single beet te hebben. "Ik wilde na 'Disco Samba' opnieuw een lied maken voor de Rode Duivels", aldus Deprijck. "Maar het idee kreeg pas helemaal vorm toen ik Annelies zag tijdens Miss Universe. Mijn hart sloeg een paar tellen over. Stel je voor dat ze in die tricolore jurk de grasmat opstapt tijdens de rust bij onze Duivels in Frankrijk. Ik denk dat iedereen steil achterovervalt in de tribunes."

Annelies werd gisteren 21 en mocht dat meteen vieren met haar debuut als zangeres. Mooie Annelies Törös, net afgetreden als Miss België, is vanaf 15 april te horen op 'Come on Belgium'.

Lees meer