2 Brian Molko in 2009 op het podium van Rock Werchter.
Photonews Brian Molko in 2009 op het podium van Rock Werchter.

Placebo, Toto en OMD op Rock Zottegem

Rock Zottegem maakt vandaag haar eerste namen bekend. Op vrijdag 10 juli zakt de Amerikaanse rockband Toto voor het eerst in twee jaar af naar België voor een exclusief optreden in Zottegem. Op zaterdag 11 juli is Placebo top of the bill. Brian Molko en de zijnen krijgen het gezelschap van Orchestral Manoeuvres in the Dark, Yellow Claw en The Mirror Trap. De ticketverkoop gaat vandaag van start.

Vrijdag 10 juli: Toto
Met ruim 35 miljoen verkochte albums is de Amerikaanse rockband uit Los Angeles, TOTO, alweer ruim 35 jaar niet meer weg te denken van de muzikale wereldkaart. Vanaf de oprichting eind jaren zeventig scoorde de band hit na hit. Neem de klassiekers 'Africa' en 'Rosanna', wie kent ze niet? Tel daar zes Grammy Awards bij op en hun opname in de Hall of Fame is volkomen terecht.
 
Kurt De Loor, organisator van Rock Zottegem, is dan ook fier dat de rockband na twee jaar afwezigheid (toen in Vorst Nationaal) opnieuw te zien zal zijn in ons land en dat exclusief op het podium van Rock Zottegem. "Met Toto halen we een levende legende in huis. De muziek van de groep is onvergankelijk en ze staan bekend om hun ijzersterke optredens. Bovendien brengt de groep in het voorjaar een nieuwe plaat uit, hun eerste studioalbum in tien jaar".

2 Toto.
Kos Toto.

Zaterdag 11 juli: Placebo en OMD
Op zaterdag 11 juli houdt Placebo halt in Zottegem voor haar enige concert op Belgische bodem dit jaar. De Loor: "Placebo is één van mijn persoonlijke favorieten en de band stond al jaren op ons verlanglijstje. We zijn fier dat we ons publiek een band van het formaat van Placebo kunnen brengen. De optredens van Placebo staan bekend als één van de sterkste liveperformances die de muziekwereld rijk is en de unieke donkere stem van zanger Brian Molko maakt het geheel af".
 
Placebo krijgt op zaterdag het muzikale gezelschap van Orchestral Manoeuvres in the Dark, kortweg OMD, de synthpopgroep uit Liverpool die wereldfaam bereikte met de hits als 'Enola Gay', 'Joan of Arc' en 'Electricity'. Ook het zeer dansbare Amsterdamse Yellow Claw en de opwindende nieuwe Schotse sensatie,The Mirror Trap zakken deze zomer af naar Zottegem.
 
Rock Zottegem grijpt dit jaar plaats op vrijdag 10 en zaterdag 11 juli. Met het bekendmaken van de eerste namen gaat ook de voorverkoop van start. Meer info vind je hier.

Lees meer