2
EPA

Record Store Day 2014: een lange lijst exclusives

Op 19 april is het terug zover. Dan ontwaken alle muziekliefhebbers met pretoogjes op Record Store Day, een dag die de alternatieve, zelfstandige platenzaak eert en heel wat exclusieve releases bij menig artiest en label weet los te weken. Nu werd de lijst van geplande releases vrijgegeven, met onder meer David Bowie, LCD Soundsystem en Outkast.

De lijst telt meer dan 500 uitgaves van onuitgebrachte nummers, herwerkingen, liveshows of oude parels.

De steun aan de muzikale feestdag komt er van de grootsten der aarde. Outkast stoft het debuutalbum 'Southernplayalisticadillacmuzik' af, Tame Impala brengt een live-opname, R.E.M. gaat akoestisch via de MTV Unplugged-reeks, MGMT brengt zijn albums op vinyl, Green Day laat hun allereerste demo's op ons los en het afscheidsconcert van LCD Soundsystem wordt over vijf vinyls gespreid.

David Bowie, Elbow, CCR, Beach Boys, London Grammar, Damon Albarn, Blaudzun, Villagers, Bat For Lashes, Parquet Courts en Black Lips richten hun pijlen dan weer op een kleinere 7" of 10". Ook Neil Young deed aanvankelijk mee, maar die stelde zijn bijdrage uit.

Belgen
Ook België viert fervent mee op Record Store Day. Mauro Pawlowski brengt met de Evil Superstars de intergalactische 'Galaxian Regression' LP uit, Soulwax remixt Metronomy, Bed Rugs brengt 'Purple Pill' en Marble Sounds blijft niet achter met 'Nice Is Good'. Ook Cupp Cave, Dans Dans en nog veel meer staan op de lijst.

2
kos

Lees meer