Gordon Downie.
REUTERS Gordon Downie.

Zanger The Tragically Hip heeft terminale hersenkanker

Gordon Downie, de leadzanger van de Canadese rockband The Tragically Hip, lijdt aan een terminale vorm van hersenkanker. Dat kondigde de band uit Kingston, Ontario deze middag aan op haar website. De diagnose werd al in december 2015 gesteld.

The Tragically Hip, vaak kortweg aangeduid als The Hip, is al 30 jaar één van de meest succesvolle Canadese bands, maar kan ook in onze contreien op een stevige schare fans rekenen. Haar hoogtepunt kende de groep begin jaren 90 met platen als 'Road Apples', 'Fully Completely" en 'Day For Night'. De al even excentrieke als charismatische voorman Gordon Downie en co beschikken over een ijzersterke livereputatie.

Ondanks het droeve nieuws plant de band nog een zomertournee. "Dat is onze manier om het nieuws te verwerken", klinkt het. "Het voelt als het enige juiste dat we nu kunnen doen, voor God en voor iedereen van ons. Het unieke aan onze band is ons samenspel. Elke keer als we samenspelen, voelen we de magie, met elkaar en met de muziek. Tijdens onze shows is er dan ook nog de connectie met onze fantastische fans. We gaan deze keer nog extra ons best doen om er onze beste tournee ooit van te maken."

Nog een weetje: het populaire programma 'Music at Work' op Studio Brussel is genoemd naar een gelijknamig album van The Hip.

Lees meer