AFP

Neil Young wil Amerikaans staatsburger worden om te kunnen stemmen in 2020

De Canadese muzikant Neil Young is de procedure gestart om het Amerikaanse staatsburgerschap te verkrijgen zodat hij kan stemmen bij de presidentsverkiezingen van 2020 in de VS. Zijn cannabisgebruik bemoeilijkt het proces, staat te lezen op zijn website.

"Ik wil de dubbele nationaliteit verkrijgen en kunnen stemmen", schrijft de 74-jarige Young. "Toen ik recent een aanvraag indiende voor het Amerikaanse staatsburgerschap, slaagde ik voor de test. Het was een gesprek waarin ik op vele vragen antwoorden gaf. Ik antwoordde eerlijk en ik slaagde voor de test. Recent vertelde men mij dat ik een andere test moet ondergaan, gezien mijn gebruik van marihuana."

De Amerikaanse autoriteiten gaven eerder al aan dat potentiële burgers "niet betrokken mogen zijn bij activiteiten in verband met marihuana", zelfs niet als dat toegestaan is in hun staat of land van herkomst, zoals dat het geval is in Canada, aldus de zanger nog.

"Ik hoop oprecht dat ik een goed moreel karakter heb getoond en met mijn geweten kan stemmen op Donald Trump of zijn medekandidaten die nog niet benoemd zijn", verklaart Young.

In 2018 mocht Trump het nummer Rockin’ in the Free World van Neil Young niet gebruiken tijdens zijn campagne. Young stond toen eerder achter de Democratische kandidaat Bernie Sanders.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Valentijn Jacobs

    Niet doen want hij zal in Canada en in de VS kunnen gaan stemmen, zoals vele dubbele nationaliteiten in ons land, dit is niet eerlijk, wij Vlamingen kunnen alleen in Vlaanderen stemmen, en nieuwkomers kunnen hier en in hun verschillende nationaliteiten landen en zware stempel achterlaten op het beleid waar ze zelfs geen deel van uitmaken, duizenden Turken stemmen in Vlaanderen zonder dat ze hier wonen, dat kan echt niet meer .

Lees meer