Q-Escape Room: de muzikale code is gekraakt!

Voor onbepaalde tijd met je collega’s opgesloten zitten in een ontsnappingskamer? Het klinkt op z'n zachtst gezegd als een uitdaging. Toch is het precies wat vijf dj’s van Qmusic deze week doen. Herbeleef hier de leukste momenten van Sam, Inge, Wim, Maarten en Dorothee. 

“Welkom in de Q-Escape Room. De deur blijft gesloten tot jullie samen met de luisteraars deze muzikale code kraken. De zoektocht begint nu. Veel succes!”. Met een druk op de knop en deze boodschap is het startschot van de Q-Escape Room gegeven. Het Joe-kersthuis op de Grote Markt in Antwerpen werd voor de gelegenheid omgebouwd tot ontsnappingskamer. Dj’s Sam De Bruyn, Inge De Vogelaere en Wim Oosterlinck (de ochtendploeg), moeten samen met Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe (het avondblok) voor onbepaalde tijd in die ‘escape room’ blijven. Ze zullen er eten, slapen en werken tot de muzikale code gekraakt is. Elke dag maken ze liveradio tussen 6 en 20 uur. “De voorbije dagen hebben veel luisteraars laten weten dat ze klaar zitten om ons vanaf vandaag te helpen bij het kraken van de muzikale code. Ze hebben er net als ons heel veel zin in. Alle hulp zal welkom zijn, want er is nu geen weg meer terug. We gaan ervoor om zo snel mogelijk te ontsnappen uit de Q-Escape Room”, vertelt Dorothee.

Elke dag krijgen de dj’s twee momenten waarop ze kunnen ontsnappen: om 8u10 en om 17u10. Wanneer de dj’s maandagochtend hun eerste gokken waagden, liep dat af op een sisser. Doorheen de dag bleven de luisteraars wel volop hun vermoedens doorgeven, en dat leidde zelfs tot discussie, want Maarten was ervan overtuigd dat het stukje uit de muzikale code van Sam het liedje ‘Shine A Light’ van Kenn Colt was. Ze gingen uiteindelijk een weddenschap aan om een bak Duvel als Maarten het bij het foute eind had. Bij hun tweede poging om 17u10 haalde Wim als eerste zijn slag thuis met ‘Dear Mr. President’ van Pink. En Maarten, die is Sam een bak Duvel schuldig.

Ook het eerste ontsnappingsmoment van dag 2 verliep niet van een leien dakje. Om het helemaal spannend te maken werd Inge dan ook nog eens ontvoerd. In haar plaats verscheen er een geheimzinnige kabouter, maar wat heeft die te betekenen? Jammer genoeg kon hij de Q-dj’s ook vandaag niet helpen om de code te kraken.

Dag 3 startte met goed nieuws voor dj Inge. Zij slaagde erin om haar deel van de muzikale code te kraken met het nummer ‘Instagram’ van Dimitri Vegas & Like Mike. Wim Oosterlinck kreeg ook een verrassend telefoontje. Niemand minder dan z’n dochter Roosje hing aan de lijn. “Ik heb je gemist papa”, vertelde ze ontroerd. 

Bekijk hieronder het moment van opsluiting:

Inge leidt je rond in de Escape Room:

De eerste ontsnappingspoging van de dj’s loopt op een sisser af:

Het ‘vriendschapsverband’ onthult een mysterieus kader:

Sam en Maarten wedden om een bak bier:

Dan toch een bak Duvel voor Sam

Een overzichtje van dag 1

Clouseau brengt live ‘Daar Gaat Ze’

Ontsnapping gefaald... 

Inge is ontvoerd

Een geheimzinnige kabouter daagt op... 

Een geheimzinnige aftelklok start...

Wat schaft de pot? Lasagne!

Inge kraakt haar deel van de muzikale code op dag 3. 

Wim Oosterlinck krijgt telefoon van z’n dochter Roosje. 

Overzichtje van dag 2:

Geen stap vooruit na 6de ontsnappingsmoment.

Bekijk hier het overzicht van dag 3

Sam raadt zijn deel van de muzikale code:

Toch nog niet naar huis:

Q-escape Room
VTM Q-escape Room

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Hilde Eykens

    Precies big brother maar van acteren hebben ze geen kaas gegeten, het ligt er allemaal zo dik op. Dit is het slechtste wat ze tot nu toe al gedaan hebben.

Lees meer