Childish Gambino schopt de VS een geweten met zijn nieuwe clip
rv Childish Gambino schopt de VS een geweten met zijn nieuwe clip

Rapper Childish Gambino kaart wantoestanden in VS aan met een clip waarin hij vrolijk mensen afslacht

De Amerikaanse artiest Childish Gambino is met zijn nummer 'This is America' viraal gegaan op Youtube. Het nummer, waarin hij wapengeweld en buitensporig gedrag van de politie aankaart, is in twee dagen al bijna 20 miljoen keer bekeken. 

In zijn teksten en de clip stelt Donald Glover, zoals Childish Gambino echt heet, allerlei wantoestanden in de Amerikaanse samenleving aan de kaak. Hij stipt onder meer de rassenscheiding aan en problemen in de Amerikaanse politiek. Ook haalt hij het vuurwapengeweld aan met heftige voorbeelden.

De rapper danst hij zich een weg in wat lijkt op een groot pakhuis. Onderweg voert hij executies uit alsof het niets is om zich even later alweer aan de vrolijke muziek over te geven. Hij haalt zo op confronterende manier herinneringen op van gruweldaden als de schietpartij in een kerk in Charleston, maatschappelijke bewegingen als Black Lives Matter en extreemrechtse ideologieën als White Supremacy.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer