Fats Domino.
Fats Domino.

Rock 'n roll-legende Fats Domino overleden

De Amerikaanse rock-'n-roll-legende Fats Domino is op 89-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn dochter aan TMZ.com gemeld. De pianist en zanger overleed in New Orleans, omringd door zijn vrienden en familie.

Fats Domino, geboren als Antoine Dominique Domino, was in de jaren vijftig en zestig ongekend populair, niet alleen in de Verenigde Staten. Zijn carrière was hij in 1949 begonnen. Een van zijn vroege albums heette 'The Fat Man', wat voor altijd zijn bijnaam zou blijven. In de jaren die volgden verkocht hij miljoenen platen. Hij had wereldwijde hits met onder meer de nummers 'Ain't That a Shame', 'Whole Lotta Loving' en zijn grootste succes: 'Blueberry Hill'.

Zijn zangsuccessen bezorgden hem ook filmrollen. Zo was hij onder meer te zien in 'Shake, Rattle & Rock!' en 'The Girl Can't Help It'.

Hij heeft meer dan 65 miljoen albums verkocht en kreeg in 1987 een Grammy voor zijn hele carrière. In 1986 belandde hij in de prestigieuze Rock & Roll Hall of Fame.

13 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels
  • Patrick Vermeerschen

    mijn favoriet nummer van hem ?? song for rosemary ruim bovenaan

  • Patrick Vermeerschen

    wat een toeval !! niet wetende dat fats overleden was , heb ik gisteren nog een ganse cd gedraaid van hem , wat toch al een tijdje geleden was ,bedankt fats ,je was 1 van de grootsten

Lees meer