Taylor Swift
Photo News Taylor Swift

Taylor Swift verdiende het meest in de muziekindustrie

Van wie dit bijna afgelopen jaar in de muziekindustrie actief is geweest, heeft de Amerikaanse zangeres Taylor Swift met 185 miljoen dollar het meest verdiend, zo blijkt uit een lijstje van de veertig beste verdieners dat Forbes heeft opgemaakt. Voor de tweede keer op vijf jaar tijd voert zij de klassering aan.

Op de tweede plaats komt Kanye West met 150 miljoen dollar en op drie de Britse singersongwriter Ed Sheeran. Die “strandde” op 110 miljoen.

De eerste rockband zijn op plaats vier de Eagles (100 miljoen dollar), op de hielen gezeten door Elton John die tijdens zijn uitdeinende afscheidstournee dit jaar 84 miljoen dollar heeft binnengerijfd.

De bedragen zijn voor belasting en zonder aftrek van betalingen voor management, agenten en advocaten.

De Amerikaanse heavymetalband Metallica landt met 68,5 miljoen dollar op de tiende plaats, Paul McCartney en Ariana Grande samen met 48 miljoen dollar op nummer 22.

The Rolling Stones staan met 41 miljoen dollar op de 28ste plaats, het Ierse U2 is met 37 miljoen dollar voorlaatste.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer