Andy Anderson The Cure
Facebook Andy Anderson The Cure

The Cure-drummer Andy Anderson (68) overleden

Muzikant Andy Anderson, die drumde voor onder meer The Cure en Iggy Pop, is dinsdag op 68-jarige leeftijd overleden. Dat heeft een van de oprichters van The Cure, Lol Tolhurst, bekendgemaakt op Twitter.

"Met veel verdriet moet ik hier aankondigen dat er een Cure-broeder is overleden", aldus de percussionist. "Andy Anderson was een echte heer en een geweldige muzikant, met een heerlijk gevoel voor humor dat hij tot het einde hield. Dat zegt veel over zijn prachtige ziel op deze laatste reis. We zijn gezegend dat we hem hebben gekend."

(lees verder onder de tweet)

Anderson maakte tien dagen geleden via Facebook bekend dat hij terminaal ziek was. De muzikant liet weten dat hij zich bij zijn lot had neergelegd en dankte zijn fans voor de steun.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Albert VanLaeken

    Alle goede muzikanten van de '80s gaan van ons heen. Gisteren de zanger van Talk Talk en nu iemand van The Cure. Twee groepen uit mijn jeugd :(

Lees meer