The Rolling Stones willen niet dat president Trump een van hun nummers nog langer gebruikt.
AFP The Rolling Stones willen niet dat president Trump een van hun nummers nog langer gebruikt.

The Rolling Stones dreigen president Trump voor de rechter te slepen

The Rolling Stones zijn boos dat Donald Trump hun muziek weer heeft gebruikt tijdens een politieke bijeenkomst. De band heeft gedreigd naar de rechter te stappen als de Amerikaanse president dit nog een keer doet, laat de woordvoerder van The Rolling Stones zaterdag weten aan Amerikaanse media.

The Rolling Stones hebben Trump geen toestemming gegeven om ‘You Can't Always Get What You Want’ te gebruiken, aldus de woordvoerder. Trump is op de hoogte gesteld dat het juridische consequenties heeft als hij het liedje weer laat horen.

In 2016 gebruikte Trump het nummer ook al tijdens zijn presidentiële campagne. Hoewel The Rolling Stones toen al herhaaldelijk hadden aangegeven dat niet op prijs te stellen, draaide de president het liedje vorige week alsnog tijdens een bijeenkomst met zijn aanhangers.

De rockers zijn niet de enige die bezwaar hebben dat Trump hun muziek draait. Eerder verboden onder anderen nabestaanden van Tom Petty, Rihanna, Pharrell Williams, Adele en Village People de president al hun nummers te gebruiken.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Ive Missoorten

    Eigenlijk hebben die niets te zeggen. Als je je royalties betaald hebt mag je die muziek draaien. Straks mag niemand nog iets. Er zijn altijd wel mensen die jij als muziekant niet kan hebben, je kan niet verbieden of zeggen wie wel en wie niet je muziek mag gebruiken.

Lees meer