3
Getty Images

The Who-frontman Roger Daltrey is
potdoof: "Ik behelp me nu met liplezen"

"Neem jullie f*cking oordopjes mee naar concerten." Dat is de boodschap die Roger Daltrey (74) heeft voor jonge rockers en fans. De frontman van The Who bekent toe dat hij potdoof is geworden van de luide muziek.
 

Daltrey vertelde over zijn gehoorproblemen tijdens een solo-optreden in Las Vegas. "Ik ben heel erg doof geworden door te luide muziek, zowel van onze band als tijdens optredens die ik door de jaren heen bijwoonde", aldus de zanger; die mee verantwoordelijk is voor hits als 'Pinball Wizard', 'Behind Blue Eyes' en 'My Generation'

(lees verder onder de foto)

3 The Who, met links in beeld Roger Daltrey en rechts Pete Townshend.
ap The Who, met links in beeld Roger Daltrey en rechts Pete Townshend.

Speciale oortjes

Daltrey heeft één belangrijke boodschap voor jonge fans en rockers: "Neem jullie f*cking oordopjes mee naar concerten. Ik heb spijt dat ik de gevaren niet kende in mijn jonge jaren." 

Stoppen met optreden is echter geen optie. Hij draagt speciale oortjes tijdens concerten en behelpt zich met liplezen.

3 Vlnr. Roger Daltrey, drummer Keith Moon, gitarist Peter Townshend en bassist John Entwistle
AP Vlnr. Roger Daltrey, drummer Keith Moon, gitarist Peter Townshend en bassist John Entwistle

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer