2

Toch drugs in het spel: ex-zangeres Milk Inc. stikte in haar eigen braaksel

De 33-jarige Ann Vervoort, de ex-zangeres van Milk Inc., is gestikt in haar eigen braaksel, vermoedelijk door druggebruik. Dat heeft het Hasseltse parket bekendgemaakt. Intussen zit de vriend van Vervoort in de cel wegens vermoedens van betrokkenheid bij het druggebruik van zijn vriendin.

"Het is wel nog wachten op de resultaten van het toxicologisch onderzoek om volledig uitsluitsel te krijgen over welke drugs het gaat. Dit is een eerste conclusie na de autopsie, die gisteren plaatshad,'' vertelt Christel Vanreyten van het parket.
 
Vervoort overleed vorige donderdagnacht thuis in Houthalen-Helchteren. Vanwege haar jonge leeftijd beschouwde het parket van Hasselt haar overlijden als verdacht. De onderzoeksrechter liet een autopsie uitvoeren.
 
Intussen zit de vriend van Vervoort in de cel. De onderzoeksrechter in Hasselt had de lokale politie van Houthalen-Helchteren de opdracht gegeven de man op te pakken. Zondag werd hij aangehouden en opgesloten in de Hasseltse gevangenis wegens vermoedens van betrokkenheid bij het druggebruik van zijn vriendin.

Gezondheidsproblemen
De hulpdiensten moesten in de nacht van donderdag op vrijdag uitrukken naar het huis van Ann Vervoort in de Fazantenstraat in Houthalen, waar ze samenwoonde met haar vriend Robby Furmarola. Vervoort lag levenloos in bed. De verschillende reanimatiepogingen van de hulpverleners konden niet meer baten.

Volgens haar ouders moest Ann Vervoort de afgelopen maanden twee keer opgenomen worden in het ziekenhuis. "Ze had een nierontsteking, had problemen met een hartklep en herstelde van een whiplash na een ongeval", vertelden ze gisteren in de krant Het Laatste Nieuws. "Maar we kunnen moeilijk geloven dat Anneke is gestorven aan een overdosis, zoals wordt beweerd", zeiden Josephine Bruyndonckx (64) en Eugeen Vervoort (67). "We hebben nooit ondervonden dat ze aan de drugs zou zitten, ook niet toen ze eind jaren '90 zo veel succes had met Milk Inc. En ook: voor het eerst in haar leven was Ann echt gelukkig. Met haar grote liefde Robby met wie ze een kind wilde."

"Drie whisky-cola's en een slaappil"
Volgens de ouders van Ann Vervoort vertelde Robby hen dat "hij en Ann donderdag voor het slapengaan een paar porto's hadden gedronken." "Dáár kan het toch niet aan hebben gelegen. Nee, ik denk eerder aan een hartaderbreuk. Ann had een hartafwijking en moest daar elk jaar voor op controle. Ze heeft sowieso altijd een heel zwak gestel gehad", aldus de ouders. Volgens de versie van haar vriend Robby Furmarola had Ann Vervoort drie whisky-cola's gedronken en een slaappil genomen. (belga/sps/mvl)

2 Anneke met vriend Robby, die in de cel zit wegens "vermoedens van betrokkenheid bij druggebruik van zijn vriendin".
Anneke met vriend Robby, die in de cel zit wegens "vermoedens van betrokkenheid bij druggebruik van zijn vriendin".

Lees meer