Nickelodeon

Nickelodeon laat Spongebob Squarepants uit de kast komen

Nickelodeon heeft een duidelijke hint gegeven over de geaardheid van Spongebob Squarepants. Volgens de kinderzender maakt de populaire gele zeespons deel uit van de LHBTI-gemeenschap, zo wordt duidelijk door een bericht op Twitter.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen aan.

Vanwege de Pride-maand deelde Nickelodeon foto’s van verschillende personages uit tv-series. Naast een met regenboogkleuren bewerkte Spongebob, waren ook de biseksuele Korra uit ‘The Legend of Korra’ en transgender acteur Michael D. Cohan uit ‘Henry Danger’ te zien op Twitter. Talloze twitteraars vatten het bericht op als de coming-out van de spons.

Kijkers speculeren intussen al jaren dat Spongebob eigenlijk homoseksueel is. De geruchten werden aangewakkerd toen in een aflevering uit 2002 de zeespons en zijn beste vriend Patrick samen de ouders werden van een verlaten schelp. Toch zei bedenker Stephen Hillenburg, die in 2018 overleed, eerder dat Spongebob aseksueel is en dus geen seksuele voorkeuren heeft.

LEES OOK: 

Iédereen kent ze, maar loopt ze voorbij op straat: dit zijn de gezichten achter onze favoriete cartoons

Indonesië censureert ‘SpongeBob SquarePants’: “Het is veel te seksueel en zet aan tot geweld”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer