2 Halle Bailey wordt de nieuwe Ariel.
Disney Halle Bailey wordt de nieuwe Ariel.

Nieuwe ‘donkere’ kleine zeemeermin wordt overladen met kritiek: “Je zal nooit Ariel zijn”

Dinsdag maakte Disney bekend wie de rol van Ariel zou spelen in de nieuwe live-actionversie. Dat wordt de 19-jarige actrice Halle Bailey. Zij kondigde het nieuws zelf aan op Twitter, maar werd daarbij overstelpt door negatieve reacties.

“Het is een droom die uitkomt”, schreef Halle Bailey bij haar bericht op Twitter. De actrice, vooral bekend voor haar rol van Sky Forster in de Amerikaanse tv-reeks ‘Grown-ish‘ en als de helft van het muzikale duo Chloe x Halle, kon haar geluk niet op. 

2 Halle Bailey.
Evan Agostini/Invision/AP Halle Bailey.

Toch zijn er ook heel wat Disney-fans die zich vragen stelden bij de keuze voor de actrice. Hoe kan de roodharige zeemeermin opeens veranderen in een donker gekleurde onderwaterprinses met zwart haar, vragen heel wat fans zich af.

“Complete nonsens”, “Stop ermee om Disneyklassieker te ruïneren”, “Het is een feit dat de prinses roodharig is”, “Je zal nooit de echte Ariel zijn”... De reacties op het bericht lopen op tot in de duizenden berichten. Al is niet iedereen tegen de verandering. Sommige volgers wijzen op het feit dat de zeemeermin de Caraïbische zee woont en daarom altijd donker van huidskleur zou zijn. Daarnaast wordt de actrice ook overstelpt met felicitaties, onder andere van ‘Game of Thrones’-actrice Sophie Turner.

25 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Amber Habex

    Het had geen probleem geweest als het niet de liveaction van de tekenfilm was, nu is het gewoon te politiek correct

  • Josée Horemans

    Waarom moet elke remake van een Disney film tegenwoordig ook donker huidkleurke krijgen???? Is zwart of bruin tegenwoordig een belangrijkere kleur dan een andere kleur????

Lees meer