4
Photo News

Exclusief voor abonnees

Pascale Naessens wordt 50 zonder midlifecrisis: “Tot voor kort voelde ik me 18. Intussen is dat wel 24 geworden”

Traditionele mijlpalen zijn niet besteed aan Pascale Naessens. Volgende maand wordt ze 50, maar ze voelt niet de behoefte om dat uitbundig te vieren, laat staan om haar leven om te gooien, zoals sommige leeftijdsgenoten. “Door de keuzes die ik gemaakt heb, word ik met het ouder worden juist rustiger”, zegt ze in Story.

Voor de één is het een kantelmoment en de aanzet om werk te maken van die bucketlist vol onvervulde dromen, voor de ander is het een aanleiding om zich wanhopig af te vragen waar de voorbije jaren naartoe zijn. En dan zijn er mensen als Pascale Naessens, die niet de nood voelen om de kaap van vijftig filosofisch te bekijken, maar het gewoon op zich af laten komen.

“Ik begrijp eerlijk gezegd niet waarom er zo vaak wordt geluld over vijftig worden. Waarom zou je daar boeken over moeten lezen? Leef gewoon! Doe de dingen die je graag wil doen en wacht niet tot je een bepaalde leeftijd hebt”, vertelt Pascale. “Tot voor kort voelde ik me trouwens achttien. Maar intussen is dat toch al vierentwintig geworden (lacht). Ik ben nog altijd een spring-in-’t-veld, een nieuwsgierige avonturier. Dat ik bijna vijftig ben, maakt geen verschil. Voor mij is het geen specialere verjaardag dan anders. Pas op, ik hou wel van feestjes, maar op mijn verjaardag zelf zal ik daar wellicht weinig tijd voor hebben. Misschien maak ik er wel een feestjaar van.”

Je hebt 13% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Rahoul Claes

    Ze is rijk geworden met haar vermeende boeken

  • Willy Slegers

    En met al haar lekker eten kan dat niet anders.

Lees meer