Philippe Geubels
Photo News Philippe Geubels

Philippe Geubels over vete met Xander De Rycke: “Lastig als er iemand altijd aan het zagen is”

Philippe Geubels (38) was deze week te gast in ‘Welcome to the AA’, de podcast van Alex Agnew (46). De twee comedians praatten er onder meer over collegialiteit én over Philippe’s vete met Xander De Rycke. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Philippe Geubels vertelt in ‘Welcome to the AA’ dat zijn entree in de Vlaamse comedyscene eigenlijk redelijk vlekkeloos verlopen is. “Toen ik begon, werd ik eigenlijk meteen omarmd door jullie", klinkt het. “Dat klinkt nu heel wollig, maar bij wijze van spreken, hé. Jij, Nigel (Williams), Wouter (Deprez), Wim (Helsen) ... Jullie waren niet vijandig. In tegendeel: ik kreeg tips, ik werd geholpen. Nu nog.” Toch ondervond hij tegenstand, geeft hij toe. “Ik denk dat ik meer tegenwind kreeg van de mensen van mijn eigen generatie die toen begonnen. Ik voelde daar meer vijandigheid. Je voelde: iedereen vond plezant wat ik deed, tot het succesvol werd. Toen was het plots commerciële brol.”

Daarop besluit Alex de olifant in de kamer maar te benoemen: “Dat was in de periode van de Comedy Casino Cup. Jij bent toen in de finale geraakt, en Xander (De Rycke) heeft die toen gewonnen. Hij heeft er ook nooit een geheim van gemaakt dat hij er een probleem mee had dat jouw carrière serieus vertrok, en die van hem niet. Vond je dat toen moeilijk?” “Goh, het is lastig als er altijd iemand aan het zagen is, natuurlijk. Maar moeilijk, nee. Ik heb me er altijd weinig van aangetrokken", bekent Philippe. “Als dat nu een goede vriend was geweest die ik was kwijtgeraakt, dan was het anders. Maar Xander, die ken ik eigenlijk niet." Al heeft het wel gevolgen gehad: “Het effect is dat ik nu denk: wat een vervelende mens’. Ik heb er dan ook alleen maar negativiteit van gekregen.”

Xander De Rycke heeft ondertussen op Twitter ook op de uitzending gereageerd. “Ik krijg veel berichten over mijn vernoeming in de laatste ‘WTTA’”, schrijft hij. “Omdat daar wat duiding ontbreekt, zal ik het er wel even over hebben de volgende keer dat ik er te gast ben. Needless to say zijn de dingen minder dramatisch dan dat sommige mensen denken.”

9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Bert Van den bossche

    Nu, geubels is de vtm kijker zijn favoriete humorist. Vt4 is al jaren een afkooksel van vtm... Waarom in godsnaam nog zon breinloze zender?!? Ergens onderweg is q2, van de vtm, dan weer getransformeerd naar vt4.... Begrijpen wie het kan...

  • jurgen put

    Ik sap (denk dat ze zap bedoelen) niet weg.....als ik het niet wil zien sap ik er zelf niet naartoe!! Ieder zijn eigen mening, maar als je kijkt naar de successen van beide heren denk ik toch dat Geubels meer geapprecieerd wordt dan De Rijke. But Alex blijft de beste!!!

Lees meer