Operazanger en dirigent Plácido Domingo spreekt de beschuldigingen van seksuele intimidatie tegen.
EPA Operazanger en dirigent Plácido Domingo spreekt de beschuldigingen van seksuele intimidatie tegen.

Plácido Domingo spreekt beschuldigingen van seksuele intimidatie tegen

Operazanger en dirigent Plácido Domingo spreekt de beschuldigingen van seksuele intimidatie tegen. In een verklaring aan CNN laat de Spaanse tenor weten dat hij altijd met wederzijdse instemming heeft gehandeld. Wel zegt de huidig artistiek leider van de Los Angeles Opera dat de tijden zijn veranderd.

Domingo (78) noemt de beschuldigingen aan zijn adres ‘inaccuraat’. “Toch is het pijnlijk om te horen dat ik mogelijk iemand van streek heb gemaakt of ongemakkelijk heb laten voelen - ongeacht hoe lang geleden en ondanks mijn beste bedoelingen. Ik dacht dat al mijn interacties en relaties altijd welkom en met wederzijdse instemming waren.”

Domingo, die wordt gezien als een van de grootste operazangers aller tijden, wordt door negen vrouwen beschuldigd van seksuele intimidatie, meldde persbureau AP. De incidenten zouden zich over een tijdspanne van 30 jaar hebben voorgedaan, en zouden zijn begonnen in de jaren 80.

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Ludwig Vanleeuwen

    Serieus nu... Waarom hebben deze vrouwen nog 2 jaar langer gezwegen na alle onthullingen van Weinstein en de hype van de #metoo? Is het bij geen enkele van die vrouwen ook maar opgekomen om daar ook mee buiten te komen tijdens de hoogtepunten van die hype? Echt geen enkele??? Hoe langer, hoe meer begin ik al die “bekende tv-sterren” minder te geloven, de echte alleenstaande slachtoffers des te meer...

  • Lode vleminckx

    Dicht bij een vrouw staan en vragen of ze naar huis gaat, staat tegenwoordig gelijk aan aanranding.

Lees meer