Prince
AFP Prince

Prince heeft opnieuw postuum een album uitgebracht

Het album ‘Originals’, met daarop niet eerder uitgebrachte muziek van de in 2016 overleden zanger Prince, is vandaag uitgekomen. De release is op een bijzondere dag, want Prince zou namelijk 61 jaar zijn geworden.

‘Originals’ telt vijftien nummers, waarvan er veertien nooit eerder door Prince zijn uitgebracht. Alleen ‘Nothing Compares 2 U’, dat in het verleden werd gezongen door onder anderen Sinéad O’Connor, is het enige nummer dat Prince eerder al uitbracht. Andere nummers zoals ‘Make-Up (Vanity 6)’, ‘Baby’, ‘You’re a Trip (Jill Jones)’ en ‘You’re My Love (Kenny Rogers)’ staan ook op het album. Deze nummers werden door Prince geschreven, maar de door hemzelf gezongen versies zijn nooit eerder gepubliceerd.

Het album is op aanvraag van de nabestaanden van Prince samengesteld door rapper Jay-Z en zijn manager Troy Carter. Het is dan ook eerst twee weken lang exclusief te beluisteren op Tidal, de streamingdienst van Jay-Z. Daarna is ‘Originals’ ook te koop en te horen via andere kanalen.

Het laatste album dat Prince bij leven uitbracht was ‘HITnRUN Phase Two’ uit 2015. Ook deze plaat was eerst alleen maar te beluisteren via Tidal voordat fans ‘m in de winkel konden kopen.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer