Prince
AFP Prince

Prince heeft opnieuw postuum een album uitgebracht

Het album ‘Originals’, met daarop niet eerder uitgebrachte muziek van de in 2016 overleden zanger Prince, is vandaag uitgekomen. De release is op een bijzondere dag, want Prince zou namelijk 61 jaar zijn geworden.

‘Originals’ telt vijftien nummers, waarvan er veertien nooit eerder door Prince zijn uitgebracht. Alleen ‘Nothing Compares 2 U’, dat in het verleden werd gezongen door onder anderen Sinéad O’Connor, is het enige nummer dat Prince eerder al uitbracht. Andere nummers zoals ‘Make-Up (Vanity 6)’, ‘Baby’, ‘You’re a Trip (Jill Jones)’ en ‘You’re My Love (Kenny Rogers)’ staan ook op het album. Deze nummers werden door Prince geschreven, maar de door hemzelf gezongen versies zijn nooit eerder gepubliceerd.

Het album is op aanvraag van de nabestaanden van Prince samengesteld door rapper Jay-Z en zijn manager Troy Carter. Het is dan ook eerst twee weken lang exclusief te beluisteren op Tidal, de streamingdienst van Jay-Z. Daarna is ‘Originals’ ook te koop en te horen via andere kanalen.

Het laatste album dat Prince bij leven uitbracht was ‘HITnRUN Phase Two’ uit 2015. Ook deze plaat was eerst alleen maar te beluisteren via Tidal voordat fans ‘m in de winkel konden kopen.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Paul De Mol

    Nee, dat heeft Prince niet uitgebracht. Zeker niet.

Lees meer