De leden van de voormalige band R.E.M. zijn boos op de Amerikaanse president Donald Trump.
EPA De leden van de voormalige band R.E.M. zijn boos op de Amerikaanse president Donald Trump.

R.E.M. overweegt stappen tegen Trump voor gebruik muziek

De leden van de voormalige band R.E.M. zijn boos op de Amerikaanse president Donald Trump. Tegen de zin van de drie muzikanten gebruikt de miljardair nog steeds hun muziek tijdens partijbijeenkomsten. Zij protesteerden eerder al tegen het feit dat Trump vaak op zogenoemde rallies hun nummer ‘It's The End Of The World’ draaide.

"We zijn ons bewust van het feit dat Trump nog steeds onze muziek blijft gebruiken", stelt bassist Mike Mills vandaag op Twitter. "We onderzoeken alle wettelijke mogelijkheden om dit te voorkomen. Maar als dat niet mogelijk is, weet dat wij het gebruik van onze muziek door deze oplichter en bedrieger niet hebben goedgekeurd.”

R.E.M. protesteerde al vaker tegen het gebruik van hun nummers door Trump. Ook andere muzikanten, zoals Neil Young, verboden de president hun nummers te gebruiken tijdens de bijeenkomsten met zijn aanhangers.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer