De veroordeelde rapper Moreno (l) trok deze zomer naar Ibiza om samen met zijn vriend Soufiane Eddyani een videoclip op te nemen.
Rv De veroordeelde rapper Moreno (l) trok deze zomer naar Ibiza om samen met zijn vriend Soufiane Eddyani een videoclip op te nemen.

Rapper Soufiane Eddyani en veroordeelde jeugdvriend willen samen pers toespreken

In Antwerpen geven de populaire rapper Soufiane Eddyani (20) en diens voor tienerpooierschap veroordeelde jeugdvriend Bilal A. donderdagavond een persconferentie. Dat zegt de advocaat van Bilal A. Het persmoment komt er “in antwoord op de recente mediaberichten omtrent Soufiane Eddyani en zijn nummer ‘Amigo’ alsook omtrent de berichtgeving omtrent Bilal A.”, klinkt het. 

Eddyani bevindt zich al een tiental dagen in het oog van een politieke en mediastorm vanwege zijn nieuwe nummer “Amigo” dat opgedragen is aan zijn jeugdvriend Bilal A., die zelf rapt onder de naam “Moreno”. Onder meer voormalig staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) haalde zwaar uit naar Eddyani omdat het nummer de misdaden waarvoor Bilal A. veroordeeld werd, zoals tienerpooierschap, zou goedpraten. Ook de rol van het gerecht werd stevig op de korrel genomen, aangezien Bilal A. op verschillende gunstmaatregelen zoals een enkelband kon blijven rekenen hoewel hij de voorwaarden daarvoor niet naleefde.

In een eerste reactie liet Eddyani weten dat “Amigo” weliswaar is opgedragen aan Moreno, maar inhoudelijk niet op diens verhaal berust. Eddyani verklaarde ook de daden van zijn jeugdvriend ten zeerste af te keuren. Het nummer zou veeleer een steunbetuiging zijn aan Moreno bij zijn herintrede in de maatschappij na zijn straf.

De twee zullen op de persconferentie een verklaring afleggen en Eddyani zal nadien ook beschikbaar zijn voor vragen.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Rania Desaegher

    Waarom krijgen die mannen zoveel aandacht? Men zou beter meer aandacht besteden aan de slachtoffers van die gast en jonge meisjes beter inlichten over de tactieken van deze tienerpooiers .

  • Sylke Buysse

    Die twee hebben dus nog altijd niet begrepen dat ze beter zouden zwijgen, want nu benadrukken ze voor de zoveelste keer hoe extreem weinig benul ze hebben van normale menselijke waarden. Degoutant gewoon.

Lees meer