ANP

“Een koninklijke zonde”: Britse hof niet te spreken over betoog vriendinnen Meghan Markle

Afgelopen weekend kon je al lezen dat de vijf beste vriendinnen van de Britse hertogin Meghan Markle (37) hun stilzwijgen na twee jaar hebben verbroken. “We moeten opstaan tegen de wereldwijde pesterijen tegen Meghan. Zij heeft zich de afgelopen tijd stil gehouden en alle verwijten en onwaarheden maar geïncasseerd”, sprongen zij in het blad People in de Bres. Maar binnen het Britse koningshuis wordt het artikel niet bepaald warm onthaald.  

Het was een goedbedoeld artikel, waarin vijf anonieme vriendinnen van de hertogin vertelden dat Meghan niks was veranderd sinds ze haar koninklijke titel kreeg. Met die actie volgde ze in de voetstappen van prinses Diana, die tijdens haar stormachtige huwelijk met prins Charles, vrienden haar kant van het verhaal liet vertellen aan bevriende media. “Een Diana-actie waar ook Meghan zich nu schuldig aan heeft gemaakt”, klinkt het in koninklijke kringen. Van deze pr-stunts werd het koninklijk personeel niet op de hoogte gesteld. Slechts minuten voor het magazine met het artikel in de rekken lag, zouden de Britse vorsten kennis hebben genomen van het interview. 

 Boos personeel 

Toen prinses Diana dit zelf deed, kreeg ze te maken met boos personeel dat hun ontslag indiende en wispelturige media. Toen ze een tweede interview gaf met journalist Martin Bashir, gaf koningin Elizabeth bevel aan Charles om een scheiding aan te vragen. Daarom kiezen de meeste vrouwelijke leden van de koninklijke familie ervoor om te zwijgen over negatieve verhalen in de media.

Ook stoort de Britse pers zich aan de keuze van Meghan en haar vriendinnen voor het Amerikaanse tijdschrift People als platform voor hun verhaal. De Amerikaanse media staan erom bekend dat ze de koninklijke familie met fluwelen handschoenen aanpakken. Daarentegen onderstreept de Britse pers de nationale en constitutionele rollen van het Britse koningshuis, waar kritiek dus ook bij komt kijken.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer