3 Prins Andrew op de foto met Virginia Roberts, toen amper 17 jaar oud.
RV Prins Andrew op de foto met Virginia Roberts, toen amper 17 jaar oud.

“Jeffrey Epstein verplichtte mij tot seks met prins Andrew toen ik 17 was”

Virginia Roberts Giuffre, een van de zestien vrouwen die werden misbruikt door de Amerikaanse van kindermisbruik verdachte multimiljonair Jeffrey Epstein, heeft vannacht op de Amerikaanse televisie verklaard dat ze werd gedwongen tot seks met de Britse prins Andrew.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Hij was een misbruiker, een deelnemer aan de seksuele uitbuiting in de kring van Epstein”, zegt Virginia in een televisie-interview met NBC News. “De eerste keer dat ik in Londen was, was ik jong”, vertelt de vrouw, die Epsteins assistente en vriendin Ghislaine Maxwell noemt als medeplichtige in het organiseren van seksafspraken met minderjarige meisjes. “Op een ochtend maakte Gislaine me wakker en zei: ‘vandaag ga je een prins ontmoeten’. Ik wist op dat moment niet dat ik verhandeld was aan die prins.”

Ze was 17 toen ze werden samengebracht in een nachtclub, en Andrew haar wodka zou hebben ingeschonken. Na wat dansjes zou het gezelschap zijn vertrokken waarbij Maxwell aan Giuffre de opdracht zou hebben gegeven: “Hij komt straks naar het huis en ik wil dat je voor hem doet wat je voor Epstein doet. Ik kon het niet geloven.”

3 Virginia Roberts Giuffre.
AP Virginia Roberts Giuffre.

Virginia staat op de recent gepubliceerde beruchte foto waarop Andrew te zien is bij het uitlaten van een jonge vrouw uit de woning van Epstein in New York. Ze was toen amper 17. In het interview vertelt ze hoe Epstein haar opdracht gaf seks te hebben met machtige mannen uit de kring rond hem, onder wie dus ook - zo zegt ze - prins Andrew.

De vrouw beweerde tijdens een rechtszaak in 2015 al voor het eerst dat ze seks moest hebben met de Britse royal. Dat zou drie keer zijn gebeurd tussen 1999 en 2001: één keer in Londen, één keer in Epsteins huis in New York en één keer op een eiland in de Caraïben. Virginia beweert dat ze geronseld werd als seksslavin en dat ze gewelddadig werd beroofd van haar jeugd.

Prins Andrew heeft altijd ontkend weet te hebben gehad van het misbruik door Epstein. De multimiljonair werd in augustus dood aangetroffen in zijn cel in New York, nadat hij was aangehouden op beschuldiging van het misbruiken van tientallen minderjarigen. Volgens een lijkschouwing pleegde hij zelfmoord, maar rond zijn dood hangen nog veel vragen.

3 Jeffrey Epstein werd deze zomer dood aangetroffen in de gevangenis van New York.
AP Jeffrey Epstein werd deze zomer dood aangetroffen in de gevangenis van New York.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Johan Goris

    Klopt dit verhaal of niet ? Spijtig voor de prins, want we gaan het geloven. Aan hem nu om alle bewijzen te leveren om zijn onschuld werkelijk te bewijzen. Ach, prins zijn... het is vreselijk, niemand zou prins willen zijn.

  • Piet Deroover

    Als dergelijke mensen erbij betrokken zijn, wordt alles in de doofpot gestopt. Iedereen is niet altijd even gelijk voor het gerecht als we wel zouden willen.

Lees meer