4 Prins Harry en Meghan maken hun vertrek nog definitiever.
EPA Prins Harry en Meghan maken hun vertrek nog definitiever.

15 extra ontslagen bij hofhouding Harry en Meghan: “Ze zullen nooit nog in het Verenigd Koninkrijk wonen”

Het leek bijna niet meer mogelijk, maar toch: prins Harry en zijn vrouw Meghan maken de afstand tussen hen en Harry’s thuisland nóg groter. De twee hebben hun kantoor in Buckingham Palace gesloten en hun eigen personeel binnen het Britse Koningshuis ontslagen. Dat melden de Britse media. Het zou volgens experts om een duidelijk teken gaan dat hun toekomstplannen in Amerika liggen, niet in het Verenigd Koninkrijk. De Britten zien het bijzonder zuur in: “Ja, die zien we nooit meer terug...” 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het gaat om vijftien medewerkers, die in dienst waren van de hertog en hertogin van Sussex. Het ontslag is naar verluidt in januari meegedeeld, nadat Harry en Meghan onverwacht bekend hadden gemaakt een stap terug te doen binnen het Britse Koningshuis. “Ze wilden het face to face aan hun personeel vertellen”, menen insiders. “Nog voor ze naar het buitenland vertrokken.” Mogelijk kunnen één of twee personeelsleden elders aan de slag binnen de hofhouding, maar de rest is hun baan dus kwijt. “Gezien Meghan en Harry een stapje terug zetten, is een kantoor in Buckingham Palace niet meer nodig. Alles moet nog gefinaliseerd worden en er wordt naar oplossingen gezocht voor bepaalde werknemers, maar er zullen inderdaad veel ontslagen vallen.” 

De belangrijkste royals, zoals de Queen en prins Charles, waren tevens op de hoogte gebracht van de beslissing. Buckingham Palace weigert echter om commentaar te geven over de nieuwe ontwikkelingen. 

4 Harry en Meghan hebben zopas de rest van hun personeel ontslagen.
REUTERS Harry en Meghan hebben zopas de rest van hun personeel ontslagen.

“Het team was volledig in shock toen ze het nieuws over de Megxit te horen kregen”, zegt diezelfde bron. “De meesten aanvaardden meteen hun lot, en steunen de royals in hun beslissing. Ze zijn ook onderling erg close, want het was maar een klein team. Ze helpen elkaar door deze moeilijke tijd heen.” 

Pijnlijk

Sommige ontslagen zijn echter pijnlijk. Zo zou Clara Loughran, die al jaren de communicatie van prins Harry en prins William verzorgde voor Meghan kwam opdagen, straks op straat komen te staan. Ze zou een goede, vriendschappelijke band gehad hebben met beide royals. Tijdens hun huwelijk was zij het zelfs die Meghan haar trouwboeket aangaf aan het begin van het ceremonie. Daarnaast ging ze met hen mee op al hun officiële reizen. Als kers op de taart is ze ook nog lid van de Royal Victorian Order, een eer die alleen de meest gerespecteerde leden van het koninklijke personeel toekomt. 

“Deze ontslagen getuigen niet van veel loyaliteit”, haalt de insider de schouders op. “Bepaalde personen zijn erg aangedaan door het verlies. Ze hadden niet gedacht dat zíj moesten vertrekken.” 

4 Clara gaf Meghan haar huwelijksboeket.
Instagram Clara gaf Meghan haar huwelijksboeket.

Definitief vertrek

Meghan en Harry zijn dan wel in Canada, toch is de sluiting van hun kantoor ietwat vreemd. Het koppel beweerde aanvankelijk namelijk dat ze hun tijd zouden verdelen tussen Canada en het Verenigd Koninkrijk. Moeilijk, als er aan de overkant van de oceaan niets meer overblijft om mee te werken. Er wordt daarnaast immers al gesproken over een mogelijk (buiten)verblijf in Miami of LA, naast hun stekje op Vancouver Island. De Sussex-clan raakt duidelijk steeds meer verknocht aan Amerika. 

Volgens Britse media is deze ontslagronde één van de duidelijkste signalen dat de twee niet van plan zijn om nog in het Verenigd Koninkrijk te wonen. De Britten nemen het alvast slecht op, laten ze horen op sociale media. “Tja, voor wie er nog aan twijfelde”, schrijft een twitteraar. “Die zien we nooit meer terug.” 

Canada of LA?

De verhuiswagens draaien alvast op volle toeren. Het koppel woont voorlopig in een villa in Victoria, de hoofdstad van de Canadese provincie British Columbia gelegen op Vancouver Island. “Maar Meghan en Harry hopen deze zomer naar Los Angeles te kunnen gaan”, meent een insider. “Ze zijn al op zoek naar een huis en ze interviewen mogelijke security-teams.” Het is op zich niet verwonderlijk dat Meghan er iets voor voelt om naar LA te trekken, gezien zij van die stad afkomstig is. Er wordt echter al langer gefluisterd dat ze daar meer zoekt dan alleen een vakantie. “Dat zeiden ze over Canada ook”, klinkt het op Twitter. “Wat als dit gewoon een tussenstop is voor hun échte plan om naar de States te verhuizen?” 

4 De stek van Harry en Meghan op Vancouver Island.
AFP De stek van Harry en Meghan op Vancouver Island.

Groot geld

Hun centen moeten ze in ieder geval niet ver gaan zoeken. Betrouwbare bronnen beweren dat Meghan intussen alweer op zoek is naar een manager of agent, die haar nieuw acteerwerk kan bezorgen. “Het is niet zomaar een idee, ze is op dit moment actief op zoek naar iemand om haar te vertegenwoordigen bij het vinden van toekomstige jobs.” Het zal waarschijnlijk voornamelijk gaan om voice over-rollen, zoals ze al eens deed voor Elephants Without Borders. “Ze willen geld verdienen door documentaires en andere voice overs in te spreken voor ‘waardige’ of ‘belangrijke’ projecten.” 

Harry smeedt ondertussen banden met Goldman Sachs, een grote Amerikaanse bank. De prins zou ingezet worden als gastspreker voor de online interviewserie ‘Talks at GS’. Hij zou met name de onderwerpen mentale gezondheid en de behoeften van militaire veteranen willen behandelen.

Harry is niet de eerste bekendheid die deze rol bij Goldman Sachs op zich neemt. Zo was zijn vriend David Beckham eerder al te zien in de interviewserie. De prins zou al in november met de bank rond de tafel zijn gaan zitten, vlak voordat hij en zijn vrouw Meghan bekendmaakten geen ‘senior royals’ meer te willen zijn. 

Lees ook in HLN+:

De Britse monarchie ontrafeld, deel 1: waarom Queen Elizabeth in 1952 ‘per toeval’ de macht kreeg en die nooit zal afgeven

De Britse monarchie ontrafeld, deel 2: waarom prins Andrew weer lachend door het leven gaat

De Britse monarchie ontrafeld, deel 3: waarom prinses Camilla haar leven “haar ergste vijand niet zou toewensen”

11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • louis meuleman

    Louis Meuleman Ik ben benieuwd hoe lang het huwelijk zal duren Meghan is niet aan haar proefstuk bezig ,als actrice was het geen groot licht maar heeft Harry wel kunnen rond haar vinger draaien om zo beroemd ( berucht) te worden en als ze haar doel bereikt heeft gaat ze hem gewoon dumpen

  • Lieve Geyter

    Ja ze gaan hun ook niet meer kunnen betalen. Dus is het logisch dat ze mensen moeten laten gaan. Burgers moeten blij zij ze moeten nu een pak minder belastingsgeld insteken. Die twee gaan zelf werken dat is toch wat we verwachten van monarchie.

Lees meer